Dat er een strenger reglementair kader moet komen voor bonussen van topbankiers, heeft Vlaams minister-president Kris Peeters donderdag laten verstaan in het VRT-radioprogramma De Ochtend.

Peeters moest zich woensdag in het Vlaams parlement verdedigen tegen felle kritiek van de oppositie op de bonussen voor topbankiers bij KBC en Dexia, twee banken die tijdens de bankencrisis gered werden met overheidsgeld.

Peeters herhaalde donderdag in De Ochtend dat hij de verontwaardiging en commotie rond de bonussen begrijpt, maar dat het debat ontsierd wordt door "populisme".

Volgens Peeters waren de bonussen bij de betrokken banken "conform" de circulaire van de Nationale Bank en hebben de banken zich gehouden aan het bestaande afsprakenkader. Het verstrengen van dat kader is volgens Peeters best een discussie waard, maar zolang de banken zich houden aan het bestaande kader, valt hen volgens Peeters weinig te verwijten. (Belga)

Dat er een strenger reglementair kader moet komen voor bonussen van topbankiers, heeft Vlaams minister-president Kris Peeters donderdag laten verstaan in het VRT-radioprogramma De Ochtend. Peeters moest zich woensdag in het Vlaams parlement verdedigen tegen felle kritiek van de oppositie op de bonussen voor topbankiers bij KBC en Dexia, twee banken die tijdens de bankencrisis gered werden met overheidsgeld. Peeters herhaalde donderdag in De Ochtend dat hij de verontwaardiging en commotie rond de bonussen begrijpt, maar dat het debat ontsierd wordt door "populisme". Volgens Peeters waren de bonussen bij de betrokken banken "conform" de circulaire van de Nationale Bank en hebben de banken zich gehouden aan het bestaande afsprakenkader. Het verstrengen van dat kader is volgens Peeters best een discussie waard, maar zolang de banken zich houden aan het bestaande kader, valt hen volgens Peeters weinig te verwijten. (Belga)