Bone Therapeutics uit Gosselies is een spin-off van de Brusselse universiteit ULB en specialiseert zich in celtherapie voor botweefsel. De producten moeten dienen voor botreconstructie en tegen aandoeningen als osteoporose. De laatste patiëntenproeven voor een eerste product, Preob, moeten uiterlijk begin 2013 afgerond zijn. De commercialisering zou een jaar later volgen.

Als het tot een beursgang komt, noteert Bone Therapeutics hoogstwaarschijnlijk op Euronext. "We kunnen ook Londen of Zwitserland overwegen, maar de bank stelt Euronext voor", zegt Bastianelli.

Bone Therapeutics werd in 2006 opgericht en haalde begin vorig jaar 4 miljoen euro op. De holding Bois Sauvage, de Waalse investeringsmaatschappij SRIW en het BAMS Angels Fund traden toen toe als nieuwe aandeelhouders. Het spin-offfonds Theodorus II van de ULB, Sambrinvest en een privé-investeerder stopten eerder kapitaal in het bedrijf.

Be.L.

Bone Therapeutics uit Gosselies is een spin-off van de Brusselse universiteit ULB en specialiseert zich in celtherapie voor botweefsel. De producten moeten dienen voor botreconstructie en tegen aandoeningen als osteoporose. De laatste patiëntenproeven voor een eerste product, Preob, moeten uiterlijk begin 2013 afgerond zijn. De commercialisering zou een jaar later volgen. Als het tot een beursgang komt, noteert Bone Therapeutics hoogstwaarschijnlijk op Euronext. "We kunnen ook Londen of Zwitserland overwegen, maar de bank stelt Euronext voor", zegt Bastianelli. Bone Therapeutics werd in 2006 opgericht en haalde begin vorig jaar 4 miljoen euro op. De holding Bois Sauvage, de Waalse investeringsmaatschappij SRIW en het BAMS Angels Fund traden toen toe als nieuwe aandeelhouders. Het spin-offfonds Theodorus II van de ULB, Sambrinvest en een privé-investeerder stopten eerder kapitaal in het bedrijf. Be.L.