Bij vier City Delhaizes - één in Antwerpen en drie in Brussel -voeren de bonden acties uit protest tegen de plannen van de directie van Delhaize om de winkels om te vormen tot franchisezaken.

De retailer is namelijk van plan het City-concept stop te zetten om de winkels te laten uitbaten via een franchisesysteem. Delhaize vindt dat zelfstandige uitbaters - onder meer door hun flexibele werkuren - de beste oplossing zijn voor de winkels. In de City-winkels werken 400 mensen.

Volgens Antwerps BBTK-secretaris Erik Dirkx zouden de 400 arbeidsplaatsen slechts gedeeltelijk gecompenseerd worden binnen de nieuwe winkels. "De mensen zouden ook tegen slechtere loons- en arbeidsvoorwaarden moeten werken," aldus de vakbondsman. Het overleg met de directie van vorige vrijdag zou geen resultaten hebben opgeleverd. (Belga/BO)

Bij vier City Delhaizes - één in Antwerpen en drie in Brussel -voeren de bonden acties uit protest tegen de plannen van de directie van Delhaize om de winkels om te vormen tot franchisezaken. De retailer is namelijk van plan het City-concept stop te zetten om de winkels te laten uitbaten via een franchisesysteem. Delhaize vindt dat zelfstandige uitbaters - onder meer door hun flexibele werkuren - de beste oplossing zijn voor de winkels. In de City-winkels werken 400 mensen. Volgens Antwerps BBTK-secretaris Erik Dirkx zouden de 400 arbeidsplaatsen slechts gedeeltelijk gecompenseerd worden binnen de nieuwe winkels. "De mensen zouden ook tegen slechtere loons- en arbeidsvoorwaarden moeten werken," aldus de vakbondsman. Het overleg met de directie van vorige vrijdag zou geen resultaten hebben opgeleverd. (Belga/BO)