Op vrijdag 1 oktober kondigde Bois Sauvage - in een reactie op een bericht in de Standaard - aan dat er mogelijk onderhandeld zou worden over een verkoop van haar belang in Bank Degroof, maar dat die verkoop een beperkte impact zou hebben op het eigen vermogen van de holding en op haar intrinsieke waarde. Bois Sauvage bezit ongeveer 16 procent van Bank Degroof, goed voor zowat 200 miljoen euro.

Maandag raakte uiteindelijk bekend dat de aandelen in Bank Degroof werden verkocht aan een consortium van investeringsmaatschappij Cobepa, die daarmee zijn belang optrekt tot 12,5 procent, en de familie Cigrang. Die laatste krijgt een belang van 10,67 procent. De familie Cigrang is actief in scheepvaart en in havenoperaties in onder meer Zeebrugge, Rotterdam en Londen.

Hoeveel voor het belang in Bank Degroof betaald wordt, is op dit moment niet officieel bekend. Rekening houdend met de schuldpositie - die volgens de holding is teruggebracht tot ongeveer 50 miljoen euro - zou de verkoop ongeveer 180 miljoen hebben opgeleverd.

Het afbouwen van de schuldenlast was een van de belangrijkste doelstellingen van het bedrijf. De teleurgang van bank-verzekeraar Fortis bezorgde Compagnie du Bois Sauvage een aanzienlijke financiële kater. Er hangt de holding bovendien een veroordeling voor handel met voorkennis boven het hoofd.

Op vrijdag 1 oktober kondigde Bois Sauvage - in een reactie op een bericht in de Standaard - aan dat er mogelijk onderhandeld zou worden over een verkoop van haar belang in Bank Degroof, maar dat die verkoop een beperkte impact zou hebben op het eigen vermogen van de holding en op haar intrinsieke waarde. Bois Sauvage bezit ongeveer 16 procent van Bank Degroof, goed voor zowat 200 miljoen euro. Maandag raakte uiteindelijk bekend dat de aandelen in Bank Degroof werden verkocht aan een consortium van investeringsmaatschappij Cobepa, die daarmee zijn belang optrekt tot 12,5 procent, en de familie Cigrang. Die laatste krijgt een belang van 10,67 procent. De familie Cigrang is actief in scheepvaart en in havenoperaties in onder meer Zeebrugge, Rotterdam en Londen. Hoeveel voor het belang in Bank Degroof betaald wordt, is op dit moment niet officieel bekend. Rekening houdend met de schuldpositie - die volgens de holding is teruggebracht tot ongeveer 50 miljoen euro - zou de verkoop ongeveer 180 miljoen hebben opgeleverd. Het afbouwen van de schuldenlast was een van de belangrijkste doelstellingen van het bedrijf. De teleurgang van bank-verzekeraar Fortis bezorgde Compagnie du Bois Sauvage een aanzienlijke financiële kater. Er hangt de holding bovendien een veroordeling voor handel met voorkennis boven het hoofd.