De koers veerde op nadat bekend was geraakt dat de West-Vlaamse groenteverwerker zijn aardappeldivisie Lutosa verkoopt aan het Amerikaanse Lamb Weston. De teller van de (niet-gerealiseerde) winst voor de Boerenbond klom boven 5 miljoen euro.

Boerenbond kocht in oktober vorig jaar via zijn dochter Agri Investment Fund (AIF) een eerste belang in PingiunLutosa. Het nam 1.057.983 aandelen over van KBC Private Equity tegen zowat 9 euro per aandeel. Midden februari kocht AIF bij een kapitaalverhoging nog eens 718.410 nieuwe aandelen tegen 9 euro. AIF vergaarde zo een belang van 10,79 procent in PinguinLutosa.

Die prijs was in beide gevallen hoger dan de beurskoers toen. Maar bij een koers van 12 euro betekent het een (niet-gerealiseerde) meerwaarde van 5,33 miljoen euro. (W.R.)

De koers veerde op nadat bekend was geraakt dat de West-Vlaamse groenteverwerker zijn aardappeldivisie Lutosa verkoopt aan het Amerikaanse Lamb Weston. De teller van de (niet-gerealiseerde) winst voor de Boerenbond klom boven 5 miljoen euro. Boerenbond kocht in oktober vorig jaar via zijn dochter Agri Investment Fund (AIF) een eerste belang in PingiunLutosa. Het nam 1.057.983 aandelen over van KBC Private Equity tegen zowat 9 euro per aandeel. Midden februari kocht AIF bij een kapitaalverhoging nog eens 718.410 nieuwe aandelen tegen 9 euro. AIF vergaarde zo een belang van 10,79 procent in PinguinLutosa. Die prijs was in beide gevallen hoger dan de beurskoers toen. Maar bij een koers van 12 euro betekent het een (niet-gerealiseerde) meerwaarde van 5,33 miljoen euro. (W.R.)