Via de holding Aveve heeft de Boerenbond een belang van 20 procent in de producent van biobrandstoffen op basis van maïs. Drijven de boeren via Alco Bio Fuel zelf niet de prijzen voor landbouwproducten op, terwijl ze die elders nodig hebben, bijvoorbeeld als veevoeder?

"In de Europese Unie gaat 4 procent van de graanproductie naar bio-energie. Het effect op de voedselprijzen is marginaal", stelt Boerenbond-voorzitter Piet Vanthemsche. "Op de korte termijn verkopen we ons belang niet in Alco Bio Fuel. Op de langere termijn heb ik er geen pasklaar antwoord op." (WR)

Via de holding Aveve heeft de Boerenbond een belang van 20 procent in de producent van biobrandstoffen op basis van maïs. Drijven de boeren via Alco Bio Fuel zelf niet de prijzen voor landbouwproducten op, terwijl ze die elders nodig hebben, bijvoorbeeld als veevoeder? "In de Europese Unie gaat 4 procent van de graanproductie naar bio-energie. Het effect op de voedselprijzen is marginaal", stelt Boerenbond-voorzitter Piet Vanthemsche. "Op de korte termijn verkopen we ons belang niet in Alco Bio Fuel. Op de langere termijn heb ik er geen pasklaar antwoord op." (WR)