'We hebben het schema van ons ontwikkelingsprogramma en de noden van onze huidige 777X-klanten herzien en beslist het schema aan te passen', aldus een zegsman in een e-mail aan het Duitse persbureau DPA. 'De aanpassing vermindert risico in het ontwikkelingsprogramma, voor een naadloze overgang naar de 777-8.' De vliegtuigbouwer spreekt van 'motor uitdagingen'.

Boeing geeft geen details over het nieuwe schema voor de 777-8.

Boeing is nog steeds van plan in 2020 de eerste levering van de 777-9 te realiseren. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met motorenleverancier General Electric. De 777-9 reeks heeft een korter bereik. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft twintig van deze toestellen besteld.

'We hebben het schema van ons ontwikkelingsprogramma en de noden van onze huidige 777X-klanten herzien en beslist het schema aan te passen', aldus een zegsman in een e-mail aan het Duitse persbureau DPA. 'De aanpassing vermindert risico in het ontwikkelingsprogramma, voor een naadloze overgang naar de 777-8.' De vliegtuigbouwer spreekt van 'motor uitdagingen'. Boeing geeft geen details over het nieuwe schema voor de 777-8. Boeing is nog steeds van plan in 2020 de eerste levering van de 777-9 te realiseren. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met motorenleverancier General Electric. De 777-9 reeks heeft een korter bereik. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft twintig van deze toestellen besteld.