ABN Amro heeft de Nederlandse overheid als grootste aandeelhouder. De Fransen zouden onlangs gesproken hebben met de Nederlandse overheid. Die laatste zou de interesse voorlopig niet ernstig verder onderzoeken en er zou ook nog geen sprake zijn van diepgaande onderhandelingen.

Dat belette niet dat het aandeel van ABN Amro op de Nederlandse beurs 17 procent hoger ging in reactie op het nieuws.

De Nederlandse overheid redde ABN Amro in de financiële crisis en bracht ze in 2015 naar de beurs, maar met behoud van een meerderheid van de aandelen. ABN Amro transformeerde van een van de grootste banken ter wereld naar een consumentenbank met focus op Nederland.

Een overname door een Franse bank zou op politiek verzet kunnen botsen in Nederland, zeker na het turbulente samengaan van Air France en KLM.

ABN Amro heeft de Nederlandse overheid als grootste aandeelhouder. De Fransen zouden onlangs gesproken hebben met de Nederlandse overheid. Die laatste zou de interesse voorlopig niet ernstig verder onderzoeken en er zou ook nog geen sprake zijn van diepgaande onderhandelingen. Dat belette niet dat het aandeel van ABN Amro op de Nederlandse beurs 17 procent hoger ging in reactie op het nieuws. De Nederlandse overheid redde ABN Amro in de financiële crisis en bracht ze in 2015 naar de beurs, maar met behoud van een meerderheid van de aandelen. ABN Amro transformeerde van een van de grootste banken ter wereld naar een consumentenbank met focus op Nederland. Een overname door een Franse bank zou op politiek verzet kunnen botsen in Nederland, zeker na het turbulente samengaan van Air France en KLM.