De grootste bank van het land dankt die winstverdubbeling onder meer aan 'de veerkrachtige bedrijfsprestaties in 2013 in een uitdagende economische en financiële omgeving', luidt het in een persbericht.

Voorts dankt de Belgische dochter van de Franse grootbank BNP Paribas de winstsprong aan de inkomsten uit nieuw toegevoegde activiteiten (onder meer leasing), een voortdurende beheersing van de uitgaven en gematigde risicokosten. De winstverdubbeling komt er ondanks een waardevermindering van 446 miljoen euro op de investeringen in vermogensbeheerdeelnemingen.

In België stegen de klantendeposito's met 3,9 procent tot 105 miljard euro, 'dankzij een goede groei in de zicht- en spaarrekeningen'.

De kredietverlening steeg vorig jaar met 2,4 procent tot 86 miljard euro. Hiervoor verwijst BNP Paribas Fortis vooral naar een stijging in de leningen aan particulieren. De leningen aan bedrijven bleven 'gematigd' door de 'geringe vraag'.

De cijfers van BNP Paribas Fortis bevatten naast de Belgische activiteiten ook de activiteiten in onder meer Luxemburg en Turkije. Buiten België rapporteert de bank een stevige groei in Turkije. Voor heel de bank is er sprake van 161 miljard euro aan deposito's en 153 miljard euro aan leningen.

Dinsdag raakte bekend dat de bank in ons land 300 tot 350 filialen ombouwt tot advieskantoren.

In november vorig jaar verkocht de Belgische staat haar belang van 25 procent in de BNP Paribas Fortis voor 3,25 miljard euro aan de Franse moederbank. (Belga/BO)

De grootste bank van het land dankt die winstverdubbeling onder meer aan 'de veerkrachtige bedrijfsprestaties in 2013 in een uitdagende economische en financiële omgeving', luidt het in een persbericht.Voorts dankt de Belgische dochter van de Franse grootbank BNP Paribas de winstsprong aan de inkomsten uit nieuw toegevoegde activiteiten (onder meer leasing), een voortdurende beheersing van de uitgaven en gematigde risicokosten. De winstverdubbeling komt er ondanks een waardevermindering van 446 miljoen euro op de investeringen in vermogensbeheerdeelnemingen. In België stegen de klantendeposito's met 3,9 procent tot 105 miljard euro, 'dankzij een goede groei in de zicht- en spaarrekeningen'. De kredietverlening steeg vorig jaar met 2,4 procent tot 86 miljard euro. Hiervoor verwijst BNP Paribas Fortis vooral naar een stijging in de leningen aan particulieren. De leningen aan bedrijven bleven 'gematigd' door de 'geringe vraag'. De cijfers van BNP Paribas Fortis bevatten naast de Belgische activiteiten ook de activiteiten in onder meer Luxemburg en Turkije. Buiten België rapporteert de bank een stevige groei in Turkije. Voor heel de bank is er sprake van 161 miljard euro aan deposito's en 153 miljard euro aan leningen. Dinsdag raakte bekend dat de bank in ons land 300 tot 350 filialen ombouwt tot advieskantoren. In november vorig jaar verkocht de Belgische staat haar belang van 25 procent in de BNP Paribas Fortis voor 3,25 miljard euro aan de Franse moederbank. (Belga/BO)