Het klassieke spaarboekje en de online spaarrekening bij BNP Paribas Fortis brengen vanaf maandag 22 oktober nog 0,9 procent (0,60 procent basisrente + 0,30 procent getrouwheidspremie) op.

Het verschil in rente tussen het klassieke spaarboekje en de online spaarrekening valt vanaf volgende week maandag weg. Op dit moment bedraagt de rente voor online sparen 1 procent (+0,30 procent getrouwheidspremie) en die voor het spaarboekje 0,75 procent (+ 0,25 procent getrouwheidspremie).

De rente op de online premium spaarrekening en de Babyrekening blijft ongewijzigd. De hoogste rente bij BNP Paribas Fortis vind je bij de online premium spaarrekening: 0,75 procent basisrente en 1 procent getrouwheidspremie. Voor die rekening is wel een minimuminleg van 12.500 euro vereist. Ook Fintro gaat de rente verlagen.

Als reden voor de renteverlaging voor het spaargeld van haar klanten, verwijst BNP Paribas Fortis naar de aanhoudende historisch lage rente waaraan zowel de ECB (Europese Centrale Bank) als de Fed (Amerikaanse Centrale Bank) vasthoudt. De belangrijkste rentevoet van de ECB staat op 0,75 procent, terwijl de Amerikaanse centrale bank (Fed) er tot in 2015 een 'bijna' nulrentebeleid (tussen 0 en 0,25 procent) op nahoudt.

"De huidige lage rentestand zou bovendien nog even kunnen aanhouden doordat de economische groei op zijn best twijfelachtig blijft," verduidelijkt BNP Paribas Fortis in een persbericht. (BO)

Het klassieke spaarboekje en de online spaarrekening bij BNP Paribas Fortis brengen vanaf maandag 22 oktober nog 0,9 procent (0,60 procent basisrente + 0,30 procent getrouwheidspremie) op. Het verschil in rente tussen het klassieke spaarboekje en de online spaarrekening valt vanaf volgende week maandag weg. Op dit moment bedraagt de rente voor online sparen 1 procent (+0,30 procent getrouwheidspremie) en die voor het spaarboekje 0,75 procent (+ 0,25 procent getrouwheidspremie).De rente op de online premium spaarrekening en de Babyrekening blijft ongewijzigd. De hoogste rente bij BNP Paribas Fortis vind je bij de online premium spaarrekening: 0,75 procent basisrente en 1 procent getrouwheidspremie. Voor die rekening is wel een minimuminleg van 12.500 euro vereist. Ook Fintro gaat de rente verlagen. Als reden voor de renteverlaging voor het spaargeld van haar klanten, verwijst BNP Paribas Fortis naar de aanhoudende historisch lage rente waaraan zowel de ECB (Europese Centrale Bank) als de Fed (Amerikaanse Centrale Bank) vasthoudt. De belangrijkste rentevoet van de ECB staat op 0,75 procent, terwijl de Amerikaanse centrale bank (Fed) er tot in 2015 een 'bijna' nulrentebeleid (tussen 0 en 0,25 procent) op nahoudt."De huidige lage rentestand zou bovendien nog even kunnen aanhouden doordat de economische groei op zijn best twijfelachtig blijft," verduidelijkt BNP Paribas Fortis in een persbericht. (BO)