In de eigen kantoren zijn driehonderd werknemers betrokken, zo werd donderdag meegedeeld op de ondernemingsraad. Zij krijgen de garantie dat ze bij de bank, binnen het kantorennet of op de hoofdzetel in Brussel, aan de slag kunnen blijven, aldus Luc Broos van de christelijke bediendebond LBC. De werkzekerheid bij de bank is ook gegarandeerd in 2017-2018 door een cao die bonden en directie begin dit jaar sloten.

Er is sprake van 65 kantoren betrokken bij de sluitingen. "Het gaat om fusies, voor ons zijn dat sluitingen. Die kantoren gaan fusioneren met een ander kantoor", zegt Marc Waterschoot van de liberale ACLVB. Eind 2018 zullen er bij de bank zowat 680 kantoren overblijven, aldus de vakbondsman. Ook volgens hem is er weinig impact op het eigen personeel.

De beslissingen werden ingegeven door de versnelde doorbraak van het digitaal bankieren. Daardoor wilde de bank de eerder afgesproken stroomlijning van de bank tegen 2020 versneld uitvoeren. Bonden en directie kwamen medio 2016 overeen dat tegen eind 2020 drie op de tien kantoormedewerkers (maximaal 30 procent van de voltijdse equivalenten) in een zelfstandig agentschap werken.

BNP Paribas Fortis telde eind juni dit jaar 769 kantoren: 511 statutaire en 258 zelfstandige. Eind 2018, inclusief de sluitingen en verzelfstandiging van dit jaar, moeten 679 kantoren overblijven, zo melden verschillende partijen. Van die 279 zouden er 289 in zelfstandige uitbating zijn, aldus de zakenkrant L'Echo.

De veranderingen hebben geen betrekking op dochterbank Fintro.

In de eigen kantoren zijn driehonderd werknemers betrokken, zo werd donderdag meegedeeld op de ondernemingsraad. Zij krijgen de garantie dat ze bij de bank, binnen het kantorennet of op de hoofdzetel in Brussel, aan de slag kunnen blijven, aldus Luc Broos van de christelijke bediendebond LBC. De werkzekerheid bij de bank is ook gegarandeerd in 2017-2018 door een cao die bonden en directie begin dit jaar sloten. Er is sprake van 65 kantoren betrokken bij de sluitingen. "Het gaat om fusies, voor ons zijn dat sluitingen. Die kantoren gaan fusioneren met een ander kantoor", zegt Marc Waterschoot van de liberale ACLVB. Eind 2018 zullen er bij de bank zowat 680 kantoren overblijven, aldus de vakbondsman. Ook volgens hem is er weinig impact op het eigen personeel. De beslissingen werden ingegeven door de versnelde doorbraak van het digitaal bankieren. Daardoor wilde de bank de eerder afgesproken stroomlijning van de bank tegen 2020 versneld uitvoeren. Bonden en directie kwamen medio 2016 overeen dat tegen eind 2020 drie op de tien kantoormedewerkers (maximaal 30 procent van de voltijdse equivalenten) in een zelfstandig agentschap werken. BNP Paribas Fortis telde eind juni dit jaar 769 kantoren: 511 statutaire en 258 zelfstandige. Eind 2018, inclusief de sluitingen en verzelfstandiging van dit jaar, moeten 679 kantoren overblijven, zo melden verschillende partijen. Van die 279 zouden er 289 in zelfstandige uitbating zijn, aldus de zakenkrant L'Echo. De veranderingen hebben geen betrekking op dochterbank Fintro.