Eerder raakte al bekend dat bij BNP Paribas Fortis 1.800 arbeidsplaatsen sneuvelen, en bij de kaderleden nog eens 300. Ook 150 kantoren gaan dicht. Voorts wordt sterk ingezet op digitalisering, bijvoorbeeld met de nieuwe onlinebank Hello bank! Die was eind 2013, het eerste jaar van haar bestaan, in België goed voor 49.000 klanten. BNP Paribas is er ook actief mee in Duitsland, Frankrijk en Italië.

BNP Paribas Fortis sleutelt behalve aan het sluiten van een reeks agentschappen ook aan de manier waarop die georganiseerd zijn. Vorig jaar raakte al bekend dat er plannen waren om de openingsuren op de schop te nemen. De bank lanceerde daarvoor drie maatregelen: de grootste 163 kantoren openhouden tot 18 uur in plaats van nu meestal tot 16 uur, een groep kleinere agentschappen pas om 16.30 uur de deuren laten sluiten in plaats van om 16 uur, en 300 tot 350 agentschappen ombouwen tot advieskantoren die in de namiddag enkel op afspraak open zijn. Voor die laatste groep was er een proefproject met acht agentschappen.

Het strategisch plan dat de Franse bankreus BNP Paribas maandag bekendmaakte, leert dat het proefproject geslaagd is. Dat betekent dat de wijziging dit en volgend jaar, waarbij vaak ook letterlijk moet worden ingegrepen om loketten te verwijderen, effectief doorgevoerd wordt. Hoe dat project in de praktijk verloopt en welke gevolgen dat meebrengt voor het personeel is op dit moment niet duidelijk.

Wel duidelijk is het beoogde rendement van de Belgische dochter. De Franse grootbank verwacht namelijk dat BNP Paribas Fortis het rendement tegen 2016 met bijna een vijfde hoger krikt dan vorig jaar. (Belga/BO)

Eerder raakte al bekend dat bij BNP Paribas Fortis 1.800 arbeidsplaatsen sneuvelen, en bij de kaderleden nog eens 300. Ook 150 kantoren gaan dicht. Voorts wordt sterk ingezet op digitalisering, bijvoorbeeld met de nieuwe onlinebank Hello bank! Die was eind 2013, het eerste jaar van haar bestaan, in België goed voor 49.000 klanten. BNP Paribas is er ook actief mee in Duitsland, Frankrijk en Italië. BNP Paribas Fortis sleutelt behalve aan het sluiten van een reeks agentschappen ook aan de manier waarop die georganiseerd zijn. Vorig jaar raakte al bekend dat er plannen waren om de openingsuren op de schop te nemen. De bank lanceerde daarvoor drie maatregelen: de grootste 163 kantoren openhouden tot 18 uur in plaats van nu meestal tot 16 uur, een groep kleinere agentschappen pas om 16.30 uur de deuren laten sluiten in plaats van om 16 uur, en 300 tot 350 agentschappen ombouwen tot advieskantoren die in de namiddag enkel op afspraak open zijn. Voor die laatste groep was er een proefproject met acht agentschappen. Het strategisch plan dat de Franse bankreus BNP Paribas maandag bekendmaakte, leert dat het proefproject geslaagd is. Dat betekent dat de wijziging dit en volgend jaar, waarbij vaak ook letterlijk moet worden ingegrepen om loketten te verwijderen, effectief doorgevoerd wordt. Hoe dat project in de praktijk verloopt en welke gevolgen dat meebrengt voor het personeel is op dit moment niet duidelijk.Wel duidelijk is het beoogde rendement van de Belgische dochter. De Franse grootbank verwacht namelijk dat BNP Paribas Fortis het rendement tegen 2016 met bijna een vijfde hoger krikt dan vorig jaar. (Belga/BO)