De bank verwijst als verklaring voor de winststijging naar 'de voortdurende beheersing van de uitgaven' en naar 'een laag niveau van risicokost'.

Aan de andere kant was er een boekhoudkundig effect: de gewijzigde consolidatiemethode van Turkse dochter TEB had een positief effect.

De kosten in België lagen in het eerste halfjaar nog altijd licht hoger dan vorig jaar, ondanks het 'Bank to the Future'-project om de cost-income-ratio te verlagen of te verbeteren. BNP Paribas Fortis wijst in dat verband op de hogere banktaksen (+ 52 miljoen euro) en het groeiplan voor investmentbanking in Duitsland.

De risiokosten bedroegen het eerste halfjaar 160 miljoen euro, of 1 procent minder dan vorig jaar.

De klantendeposito's bij de grootste Belgische bank stegen met 5,7 procent tot 106 miljard euro. De kredietverlening nam met 1,9 procent toe tot 88 miljard.

BNP Paribas Fortis is sinds eind vorig jaar een volledig dochter van de Franse bank BNP Paribas, nadat de Belgische staat zijn minderheidsparticipatie verkocht. (Belga/BO)

De bank verwijst als verklaring voor de winststijging naar 'de voortdurende beheersing van de uitgaven' en naar 'een laag niveau van risicokost'. Aan de andere kant was er een boekhoudkundig effect: de gewijzigde consolidatiemethode van Turkse dochter TEB had een positief effect. De kosten in België lagen in het eerste halfjaar nog altijd licht hoger dan vorig jaar, ondanks het 'Bank to the Future'-project om de cost-income-ratio te verlagen of te verbeteren. BNP Paribas Fortis wijst in dat verband op de hogere banktaksen (+ 52 miljoen euro) en het groeiplan voor investmentbanking in Duitsland. De risiokosten bedroegen het eerste halfjaar 160 miljoen euro, of 1 procent minder dan vorig jaar. De klantendeposito's bij de grootste Belgische bank stegen met 5,7 procent tot 106 miljard euro. De kredietverlening nam met 1,9 procent toe tot 88 miljard. BNP Paribas Fortis is sinds eind vorig jaar een volledig dochter van de Franse bank BNP Paribas, nadat de Belgische staat zijn minderheidsparticipatie verkocht. (Belga/BO)