BNP Paribas Fortis stelt de Belgische kmo's 1 miljard euro bedrijfskapitaal ter beschikking.

Het extra krediet van 1 miljard euro wordt ter beschikking gesteld aan 50.000 ondernemers. "Die ondernemers kunnen gebruikmaken van ons aanbod, zonder dat we extra vragen stellen", verduidelijkt Peter Vandekerckhove, directeur retail en private banking.

De bank biedt het extra krediet aan bedrijven waarmee al een kredietrelatie bestaat en waarvan de terugbetalingscapaciteit al beoordeeld werd. De bank beklemtoont dat het om een initiatief van de bank zelf gaat.

"De kredieten zijn 'pre-approved'", zegt Vandekerckhove. "Zo willen we onze klanten in deze moeilijke economische context helpen. Door hen zelf dat aanbod te doen, is er ook minder werk voor de klant," aldus Vandekerckhove. De 50.000 bedrijven zijn een mix van kleine en middelgrote bedrijven.

BNP Paribas Fortis kondigde dinsdag nog enkele andere engagementen aan. Zo belooft de bank kredietaanvragen tot 100.000 euro binnen de 48 uur te behandelen en een gemotiveerd antwoord te formuleren.

BNP Paribas Fortis neemt zich ook voor om een kredietweigering enkel mogelijk te maken na een tweede analyse door een hoger hiërarchisch niveau. (Belga/BO)

BNP Paribas Fortis stelt de Belgische kmo's 1 miljard euro bedrijfskapitaal ter beschikking. Het extra krediet van 1 miljard euro wordt ter beschikking gesteld aan 50.000 ondernemers. "Die ondernemers kunnen gebruikmaken van ons aanbod, zonder dat we extra vragen stellen", verduidelijkt Peter Vandekerckhove, directeur retail en private banking. De bank biedt het extra krediet aan bedrijven waarmee al een kredietrelatie bestaat en waarvan de terugbetalingscapaciteit al beoordeeld werd. De bank beklemtoont dat het om een initiatief van de bank zelf gaat. "De kredieten zijn 'pre-approved'", zegt Vandekerckhove. "Zo willen we onze klanten in deze moeilijke economische context helpen. Door hen zelf dat aanbod te doen, is er ook minder werk voor de klant," aldus Vandekerckhove. De 50.000 bedrijven zijn een mix van kleine en middelgrote bedrijven. BNP Paribas Fortis kondigde dinsdag nog enkele andere engagementen aan. Zo belooft de bank kredietaanvragen tot 100.000 euro binnen de 48 uur te behandelen en een gemotiveerd antwoord te formuleren. BNP Paribas Fortis neemt zich ook voor om een kredietweigering enkel mogelijk te maken na een tweede analyse door een hoger hiërarchisch niveau. (Belga/BO)