Eind januari kondigden Ageas en BNPP Fortis aan het kluwen van wederzijdse blootstelling te ontrafelen. Sindsdien werd een akkoord bereikt over het afbouwen van een aantal ingewikkelde financiële producten die zijn opgezet in het verleden. Die producten zorgden namelijk voor veel volatiliteit op de resultaten van Ageas.

De impact van het akkoord op Ageas ziet er als volgt uit:

- Ageas zal 953 miljoen euro ontvangen voor de aflossing van een Tier 1- obligatielening, ziet zich verpicht een schadevergoeding te betalen van 287 miljoen euro. Omgerekend rest er een positieve impact van 666 miljoen euro.
- De operatie heeft wel een negatieve impact van 147 miljoen euro (of 0,06 euro per aandeel) op de eerstekwartaalresultaten van de verzekeraar.
- Ageas ziet het kredietrisico op Fortis Bank afnemen met 2,8 miljard euro - de volatiliteit in de resultaten zal verminderen

Gedetailleerde informatie vind u op www.ageas.com (pdf)

Eind januari kondigden Ageas en BNPP Fortis aan het kluwen van wederzijdse blootstelling te ontrafelen. Sindsdien werd een akkoord bereikt over het afbouwen van een aantal ingewikkelde financiële producten die zijn opgezet in het verleden. Die producten zorgden namelijk voor veel volatiliteit op de resultaten van Ageas. De impact van het akkoord op Ageas ziet er als volgt uit:- Ageas zal 953 miljoen euro ontvangen voor de aflossing van een Tier 1- obligatielening, ziet zich verpicht een schadevergoeding te betalen van 287 miljoen euro. Omgerekend rest er een positieve impact van 666 miljoen euro. - De operatie heeft wel een negatieve impact van 147 miljoen euro (of 0,06 euro per aandeel) op de eerstekwartaalresultaten van de verzekeraar. - Ageas ziet het kredietrisico op Fortis Bank afnemen met 2,8 miljard euro - de volatiliteit in de resultaten zal verminderen Gedetailleerde informatie vind u op www.ageas.com (pdf)