De Duitse autobouwer BMW bereidt zich voor op 'verschillende scenario's' als antwoord op de Britse plannen om de Europese Unie te verlaten (brexit), en heeft de ruimte om de productie naar elders te verhuizen indien nodig, meldt het persagentschap Bloomberg.

Hoewel de meeste Mini's in Oxford van de band rollen, worden er vandaag al bepaalde modellen in Nederland gebouwd. BMW kan mogelijk de productie vanuit het Verenigd Koninkrijk naar andere sites in Europa verleggen.

"Ons productienetwerk biedt ons flexibiliteit", aldus topman Harald Krüger dinsdag tijdens een persconferentie in München. "Het Verenigd Koninkrijk blijft evenwel een belangrijke locatie voor ons. Veel zal afhangen van hoe de brexit uiteindelijk onderhandeld wordt."

De autobouwers zijn ongerust dat de brexit uiteindelijk zal leiden tot dure handelsbarrières. De productie van de Mini zou verhuisd kunnen worden naar het Nederlandse Born, waar ook veel Belgen tewerkgesteld zijn, of naar Leipzig, waar de BMW 1-Reeks gebouwd wordt op een gelijkaardig platform.

BMW is al zowat twee decennia lang eigenaar van de typisch Britse merken Mini en Rolls-Royce.

De in München gevestigde autobouwer, die werk biedt aan ongeveer 18.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk, exporteert voor ongeveer 3 miljard dollar aan voertuigen en onderdelen uit het land.

De Duitse autobouwer BMW bereidt zich voor op 'verschillende scenario's' als antwoord op de Britse plannen om de Europese Unie te verlaten (brexit), en heeft de ruimte om de productie naar elders te verhuizen indien nodig, meldt het persagentschap Bloomberg. Hoewel de meeste Mini's in Oxford van de band rollen, worden er vandaag al bepaalde modellen in Nederland gebouwd. BMW kan mogelijk de productie vanuit het Verenigd Koninkrijk naar andere sites in Europa verleggen. "Ons productienetwerk biedt ons flexibiliteit", aldus topman Harald Krüger dinsdag tijdens een persconferentie in München. "Het Verenigd Koninkrijk blijft evenwel een belangrijke locatie voor ons. Veel zal afhangen van hoe de brexit uiteindelijk onderhandeld wordt." De autobouwers zijn ongerust dat de brexit uiteindelijk zal leiden tot dure handelsbarrières. De productie van de Mini zou verhuisd kunnen worden naar het Nederlandse Born, waar ook veel Belgen tewerkgesteld zijn, of naar Leipzig, waar de BMW 1-Reeks gebouwd wordt op een gelijkaardig platform. BMW is al zowat twee decennia lang eigenaar van de typisch Britse merken Mini en Rolls-Royce.De in München gevestigde autobouwer, die werk biedt aan ongeveer 18.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk, exporteert voor ongeveer 3 miljard dollar aan voertuigen en onderdelen uit het land.