Het doel van de joint venture bestaat erin om in Europa een 400-tal stations voor ultrasnel laden van elektrische wagens op te trekken. Tegen 2020 zou het om 'duizenden' laadpunten gaan.

Het laadnetwerk moet langeafstandsreizen mogelijk maken voor eigenaars van een elektrische auto. Het netwerk met energiecapaciteit tot 350 kW zal 'significant sneller zijn dan de krachtigste laadsystemen die vandaag bestaan'. Volgens een gezamenlijk persbericht wordt er in 2017 gestart met het bouwen van het netwerk.

Elektrische auto's kampen vandaag met twee handicaps: hun soms beperkte bereik en de relatief lange oplaadtijd.

Volgens de autobouwers moet het laden van een elektrische wagen binnenkort even vlot verlopen als het tanken van een traditionele auto met een verbrandingsmotor. Het netwerk is gebaseerd op de de zogenaamde CCS (Combined Charging System)-standaardtechnologie. Dat betekent dat de meeste huidige en toekomstige elektrische auto's er geladen zullen kunnen worden.

Argumenten

"Dit krachtige laadnetwerk biedt autobestuurders een nieuw sterk argument richting elektrisch rijden", verduidelijkt BMW-topman Harald Krüger. "Het gezamenlijke project is een belangrijke mijlpaal die toont dat concurrenten de krachten bundelen voor elektrische mobiliteit."

Daimler-topman Dieter Zetsche benadrukt op zijn beurt dat er twee voorwaarden zijn voor elektrische mobiliteit: wagens die weten te overtuigen en een afdoende laadinfratsructuur.

Volgens Ford-topman Mark Fields is een betrouwbaar en snel laadnet belangrijk om een breed draagvlak te creëren voor elektrisch rijden. De autobouwers geven aan 'substantiële investeringen' te leveren in het netwerk. De oprichters worden gelijke partners in de joint venture, en andere autobouwers zullen aangemoedigd worden om deel te nemen in het netwerk. De joint venture staat ook open voor samenwerking met plaatselijke partners, luidt het. (Belga/BO)

Het doel van de joint venture bestaat erin om in Europa een 400-tal stations voor ultrasnel laden van elektrische wagens op te trekken. Tegen 2020 zou het om 'duizenden' laadpunten gaan. Het laadnetwerk moet langeafstandsreizen mogelijk maken voor eigenaars van een elektrische auto. Het netwerk met energiecapaciteit tot 350 kW zal 'significant sneller zijn dan de krachtigste laadsystemen die vandaag bestaan'. Volgens een gezamenlijk persbericht wordt er in 2017 gestart met het bouwen van het netwerk. Elektrische auto's kampen vandaag met twee handicaps: hun soms beperkte bereik en de relatief lange oplaadtijd.Volgens de autobouwers moet het laden van een elektrische wagen binnenkort even vlot verlopen als het tanken van een traditionele auto met een verbrandingsmotor. Het netwerk is gebaseerd op de de zogenaamde CCS (Combined Charging System)-standaardtechnologie. Dat betekent dat de meeste huidige en toekomstige elektrische auto's er geladen zullen kunnen worden. "Dit krachtige laadnetwerk biedt autobestuurders een nieuw sterk argument richting elektrisch rijden", verduidelijkt BMW-topman Harald Krüger. "Het gezamenlijke project is een belangrijke mijlpaal die toont dat concurrenten de krachten bundelen voor elektrische mobiliteit." Daimler-topman Dieter Zetsche benadrukt op zijn beurt dat er twee voorwaarden zijn voor elektrische mobiliteit: wagens die weten te overtuigen en een afdoende laadinfratsructuur. Volgens Ford-topman Mark Fields is een betrouwbaar en snel laadnet belangrijk om een breed draagvlak te creëren voor elektrisch rijden. De autobouwers geven aan 'substantiële investeringen' te leveren in het netwerk. De oprichters worden gelijke partners in de joint venture, en andere autobouwers zullen aangemoedigd worden om deel te nemen in het netwerk. De joint venture staat ook open voor samenwerking met plaatselijke partners, luidt het. (Belga/BO)