BKCP, dat gecontroleerd wordt door de Franse bank Crédit Mutuel Nord Europe, heeft een decennium van overnames en integraties achter de rug. A rato van één bank per jaar werden zeven regionale banken van het Beroepskrediet overgenomen, en in 2009 werden ze geïntegreerd in BKCP. Enkel Antwerps Beroepskrediet (ABK) en Onderling Beroepskrediet (OBK) bleven autonoom. Maar zopas lanceerde BKCP een overnamebod op ABK.

Als het bod slaagt, krijgt BKCP er acht agentschappen en zeven agenten in de provincie Antwerpen bij. Dat zou een geweldige versterking betekenen. BKCP zelf telt op dit moment drie kantoren in de provincie Antwerpen. "De ligging van de ABK-agentschappen is zeer complementair aan de onze. Bovendien is ABK zeer actief in investeringskredieten voor zelfstandigen en lokale ondernemingen, een activiteit waarin wij willen groeien", zegt Paul Lembrechts, ondervoorzitter van het directiecomité van BKCP.

Lembrechts is de man die de toekomst van BKCP moet vorm geven. De bankier heeft een mooi trackrecord. In de jaren negentig was hij directeur marketing bij de Generale Bank, en sinds 2000 werkte hij voor ABN Amro in Amsterdam. Lembrechts trad op 1 augustus 2010 in dienst bij BKCP. Volgens plan moet hij in de tweede helft van dit jaar benoemd worden tot directievoorzitter, waardoor hij de facto de nieuwe nummer één van BKCP zou worden. Momenteel is de Fransman Jacques Favillier CEO van BKCP.

CEO in spe Paul Lembrechts steekt zijn ambitie niet weg. Hij wil BKCP doen groeien in bedrijfskredieten en hij bevestigt dat de bank de opening van nieuwe eigen kantoren in Brussel, Gent en Limburg overweegt. "We willen tegen 2015 een tachtigtal kantoren tellen. Dat moet onze dekking fors verbeteren."

Lees meer over de toekomstplannen van BKCP in Trends van deze week.

BKCP, dat gecontroleerd wordt door de Franse bank Crédit Mutuel Nord Europe, heeft een decennium van overnames en integraties achter de rug. A rato van één bank per jaar werden zeven regionale banken van het Beroepskrediet overgenomen, en in 2009 werden ze geïntegreerd in BKCP. Enkel Antwerps Beroepskrediet (ABK) en Onderling Beroepskrediet (OBK) bleven autonoom. Maar zopas lanceerde BKCP een overnamebod op ABK. Als het bod slaagt, krijgt BKCP er acht agentschappen en zeven agenten in de provincie Antwerpen bij. Dat zou een geweldige versterking betekenen. BKCP zelf telt op dit moment drie kantoren in de provincie Antwerpen. "De ligging van de ABK-agentschappen is zeer complementair aan de onze. Bovendien is ABK zeer actief in investeringskredieten voor zelfstandigen en lokale ondernemingen, een activiteit waarin wij willen groeien", zegt Paul Lembrechts, ondervoorzitter van het directiecomité van BKCP. Lembrechts is de man die de toekomst van BKCP moet vorm geven. De bankier heeft een mooi trackrecord. In de jaren negentig was hij directeur marketing bij de Generale Bank, en sinds 2000 werkte hij voor ABN Amro in Amsterdam. Lembrechts trad op 1 augustus 2010 in dienst bij BKCP. Volgens plan moet hij in de tweede helft van dit jaar benoemd worden tot directievoorzitter, waardoor hij de facto de nieuwe nummer één van BKCP zou worden. Momenteel is de Fransman Jacques Favillier CEO van BKCP. CEO in spe Paul Lembrechts steekt zijn ambitie niet weg. Hij wil BKCP doen groeien in bedrijfskredieten en hij bevestigt dat de bank de opening van nieuwe eigen kantoren in Brussel, Gent en Limburg overweegt. "We willen tegen 2015 een tachtigtal kantoren tellen. Dat moet onze dekking fors verbeteren." Lees meer over de toekomstplannen van BKCP in Trends van deze week.