Birgit Conix wordt vanaf 1 oktober de nieuwe financieel directeur van het Mechelse telecombedrijf Telenet.

Telenet plukt Conix weg bij de Nederlandse brouwer Heineken, waar ze regionaal financieel directeur is voor de West-Europese tak. Dat meldt Telenet in een persbericht. De 48-jarige Belgische heeft meer dan 20 jaar financiële ervaring. Ze werkte ook bij Johnson & Johnson, Tenneco en Reed-Elsevier.

Conix volgt als CFO bij Telenet Renaat Berckmoes op. Die kondigde in juni aan dat hij eind september, na 12 jaar bij Telenet, het bedrijf zou verlaten. Hij was van plan om samen met voormalig Telenet-topman Duco Sickinghe het bedrijf Fortino starten, om jonge mensen in bedrijven te begeleiden.

Conix zal rechtstreeks rapporteren aan CEO John Porter, die sinds april aan het hoofd staat van Telenet.

'We zijn verheugd dat we een hooggekwalificeerde en ervaren CFO gevonden hebben', zegt Porter in het persbericht. 'Door haar strategische visie en sterke leiderskwaliteiten is Birgit de ideale kandidaat om onze financiële afdeling vooruit te helpen. Ze is een teamspeler en een inspirerende leider. Ik kijk ernaar uit om met haar samen te werken'. (Belga/KVDA)

Birgit Conix wordt vanaf 1 oktober de nieuwe financieel directeur van het Mechelse telecombedrijf Telenet. Telenet plukt Conix weg bij de Nederlandse brouwer Heineken, waar ze regionaal financieel directeur is voor de West-Europese tak. Dat meldt Telenet in een persbericht. De 48-jarige Belgische heeft meer dan 20 jaar financiële ervaring. Ze werkte ook bij Johnson & Johnson, Tenneco en Reed-Elsevier. Conix volgt als CFO bij Telenet Renaat Berckmoes op. Die kondigde in juni aan dat hij eind september, na 12 jaar bij Telenet, het bedrijf zou verlaten. Hij was van plan om samen met voormalig Telenet-topman Duco Sickinghe het bedrijf Fortino starten, om jonge mensen in bedrijven te begeleiden. Conix zal rechtstreeks rapporteren aan CEO John Porter, die sinds april aan het hoofd staat van Telenet. 'We zijn verheugd dat we een hooggekwalificeerde en ervaren CFO gevonden hebben', zegt Porter in het persbericht. 'Door haar strategische visie en sterke leiderskwaliteiten is Birgit de ideale kandidaat om onze financiële afdeling vooruit te helpen. Ze is een teamspeler en een inspirerende leider. Ik kijk ernaar uit om met haar samen te werken'. (Belga/KVDA)