Een nieuw akkoord tussen het VIB, UGent en Bayer CropScience - dat moet leiden tot een versnelde veredeling van landbouwgewassen - zal de concurrentie tussen de Duitse concerns nog aanscherpen. "Als dit akkoord tot positieve resultaten leidt, zullen onze technologieën elkaar beconcurreren", zegt Johan Cardoen, de CEO van BASF Plant Science-dochter CropDesign.

Die spin-off van het VIB sloot drie jaar geleden een omvangrijk en grotendeels exclusief samenwerkingsakkoord met het VIB, dat focust op de genetische mechanismen in planten die instaan voor een verhoogde opbrengst en weerstand tegen droogte en koude. Die deal kwam er allicht niet toevallig kort na een eerste akkoord tussen het VIB en Bayer. Be.L.

Een nieuw akkoord tussen het VIB, UGent en Bayer CropScience - dat moet leiden tot een versnelde veredeling van landbouwgewassen - zal de concurrentie tussen de Duitse concerns nog aanscherpen. "Als dit akkoord tot positieve resultaten leidt, zullen onze technologieën elkaar beconcurreren", zegt Johan Cardoen, de CEO van BASF Plant Science-dochter CropDesign.Die spin-off van het VIB sloot drie jaar geleden een omvangrijk en grotendeels exclusief samenwerkingsakkoord met het VIB, dat focust op de genetische mechanismen in planten die instaan voor een verhoogde opbrengst en weerstand tegen droogte en koude. Die deal kwam er allicht niet toevallig kort na een eerste akkoord tussen het VIB en Bayer. Be.L.