Het aandeel zal naar verwachting vanaf 4 mei op de Brusselse beurstabellen noteren. Dat heeft Biocartis woensdag bekendgemaakt.

Het bedrijf zal bijna 8,7 miljoen aandelen uitgeven tegen een prijs van 10 tot 11,50 euro per aandeel. "Gebaseerd op de prijsvork zal de omvang van de aanbieding liggen tussen 87 en 115 miljoen euro (inclusief overtoewijzingsoptie), en zal de impliciete marktkapitalisatie van Biocartis liggen tussen 391,4 en 465,2 miljoen euro", stelt Biocartis in een persbericht.

Idylla-systeem

Met de opbrengst van de beursgang wil Biocartis onder meer extra tests ontwikkelen voor zijn Idylla-systeem. Dat is een klein diagnostisch toestel dat tests die normaal weken duren, uitvoert in enkele uren. Bij de lancering ervan in september vorig jaar werd al een eerste test op de markt gebracht, voor de opsporing van huidkanker. Biocartis is ook bezig met een snelle ebolatest. Het biotechtbedrijf wil vier tot vijf nieuwe tests lanceren per jaar, met focus op oncologie en infectieziektes.

Biocartis, gevestigd in Mechelen, stelt ongeveer 200 mensen tewerk en boekte in 2014 een omzet van 8,5 miljoen euro.

Begin februari was al het Henegouwse biotechnologiebedrijf Bone Therapeutics naar de Brusselse beurs getrokken. Dat bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van celtherapieproducten voor het herstel en de preventie van botbreuken. (Belga/NS)

Het aandeel zal naar verwachting vanaf 4 mei op de Brusselse beurstabellen noteren. Dat heeft Biocartis woensdag bekendgemaakt. Het bedrijf zal bijna 8,7 miljoen aandelen uitgeven tegen een prijs van 10 tot 11,50 euro per aandeel. "Gebaseerd op de prijsvork zal de omvang van de aanbieding liggen tussen 87 en 115 miljoen euro (inclusief overtoewijzingsoptie), en zal de impliciete marktkapitalisatie van Biocartis liggen tussen 391,4 en 465,2 miljoen euro", stelt Biocartis in een persbericht.Met de opbrengst van de beursgang wil Biocartis onder meer extra tests ontwikkelen voor zijn Idylla-systeem. Dat is een klein diagnostisch toestel dat tests die normaal weken duren, uitvoert in enkele uren. Bij de lancering ervan in september vorig jaar werd al een eerste test op de markt gebracht, voor de opsporing van huidkanker. Biocartis is ook bezig met een snelle ebolatest. Het biotechtbedrijf wil vier tot vijf nieuwe tests lanceren per jaar, met focus op oncologie en infectieziektes. Biocartis, gevestigd in Mechelen, stelt ongeveer 200 mensen tewerk en boekte in 2014 een omzet van 8,5 miljoen euro. Begin februari was al het Henegouwse biotechnologiebedrijf Bone Therapeutics naar de Brusselse beurs getrokken. Dat bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van celtherapieproducten voor het herstel en de preventie van botbreuken. (Belga/NS)