De twee gaan samen diagnostische tests ontwikkelen op het technologieplatform van Biocartis. Bovendien lijkt het er sterk op dat Biocartis zich weldra zal vestigen op de campus van Janssen Pharmaceutia in Beerse.

Pauwels richtte Biocartis in 2007 op in Zwitserland, maar kondigde vorige lente aan het bedrijf verder te ontwikkelen in Vlaanderen. Als Biocartis naar Beerse trekt, is dat de eerste concrete invulling van het zogenaamde opencampusmodel, dat Janssen Pharma nastreeft. Biocartis zit dan meteen ook dicht bij Eindhoven, waar Biocartis nauw samenwerkt met Philips. Biocartis kocht zijn technologieplatform vorig jaar van Philips en heeft er nadien zijn eigen technologie in geïntegreerd.

Pauwels, eerder al oprichter van de biotechbedrijven Tibotec en Virco en medegrondlegger van Galapagos, richtte Biocartis op om een revolutionair toestel te ontwikkelen voor een snelle en accurate diagnose van patiënten, op basis van biologische moleculen (biomerkers) in menselijk materiaal.

Be.L.

De twee gaan samen diagnostische tests ontwikkelen op het technologieplatform van Biocartis. Bovendien lijkt het er sterk op dat Biocartis zich weldra zal vestigen op de campus van Janssen Pharmaceutia in Beerse. Pauwels richtte Biocartis in 2007 op in Zwitserland, maar kondigde vorige lente aan het bedrijf verder te ontwikkelen in Vlaanderen. Als Biocartis naar Beerse trekt, is dat de eerste concrete invulling van het zogenaamde opencampusmodel, dat Janssen Pharma nastreeft. Biocartis zit dan meteen ook dicht bij Eindhoven, waar Biocartis nauw samenwerkt met Philips. Biocartis kocht zijn technologieplatform vorig jaar van Philips en heeft er nadien zijn eigen technologie in geïntegreerd. Pauwels, eerder al oprichter van de biotechbedrijven Tibotec en Virco en medegrondlegger van Galapagos, richtte Biocartis op om een revolutionair toestel te ontwikkelen voor een snelle en accurate diagnose van patiënten, op basis van biologische moleculen (biomerkers) in menselijk materiaal. Be.L.