BinckBank liet in België een sterke groei van het aantal rekeningen optekenen in het vierde kwartaal. De instroom van rekeningen was in België sinds de start nooit zo groot. Er werden meer dan 3.300 rekeningen geopend. Het totale aantal effectenrekeningen eind 2009 bedroeg 32.757.

Het vermogen van de Belgische klanten steeg met 8 pct, dankzij de aanhoudende stijging van de aandelenbeurzen en de instroom van nieuw geld. Over het hele jaar 2009 werd een groei van het aantal rekeningen opgetekend van 47 pct.

Algemeen directeur van BinckBank België, Vincent Germyns, wil dit jaar de nummer één onlinebeleggingsbank in België worden en dus over Keytrade springen.

"We zitten niet langer in de achteruitkijkspiegel van Keytrade, maar al in hun dode hoek", aldus Germyns, verwijzend naar de forse groeicijfers van het aantal rekeningen en transacties van BinckBank in ons land.

Lagere nettowinst

BinckBank heeft in het vierde kwartaal van 2009 14,1 miljoen euro nettowinst geboekt. Dat is bijna 40 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2008, maar minder dan de 16 miljoen euro die analisten hadden voorspeld. Dat maakte BinckBank maandagochtend voorbeurs bekend in Amsterdam.

De winst over heel 2009 kwam uit op 47,2 miljoen euro. In 2008 werd nog een winst behaald van 33,1 miljoen euro. BinckBank heeft in het vierde kwartaal 3,3 miljoen euro aan eenmalige lasten genomen in verband met de faillissementen van Icesave, Indover en DSB.

BinckBank liet in België een sterke groei van het aantal rekeningen optekenen in het vierde kwartaal. De instroom van rekeningen was in België sinds de start nooit zo groot. Er werden meer dan 3.300 rekeningen geopend. Het totale aantal effectenrekeningen eind 2009 bedroeg 32.757. Het vermogen van de Belgische klanten steeg met 8 pct, dankzij de aanhoudende stijging van de aandelenbeurzen en de instroom van nieuw geld. Over het hele jaar 2009 werd een groei van het aantal rekeningen opgetekend van 47 pct. Algemeen directeur van BinckBank België, Vincent Germyns, wil dit jaar de nummer één onlinebeleggingsbank in België worden en dus over Keytrade springen. "We zitten niet langer in de achteruitkijkspiegel van Keytrade, maar al in hun dode hoek", aldus Germyns, verwijzend naar de forse groeicijfers van het aantal rekeningen en transacties van BinckBank in ons land. Lagere nettowinstBinckBank heeft in het vierde kwartaal van 2009 14,1 miljoen euro nettowinst geboekt. Dat is bijna 40 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2008, maar minder dan de 16 miljoen euro die analisten hadden voorspeld. Dat maakte BinckBank maandagochtend voorbeurs bekend in Amsterdam.De winst over heel 2009 kwam uit op 47,2 miljoen euro. In 2008 werd nog een winst behaald van 33,1 miljoen euro. BinckBank heeft in het vierde kwartaal 3,3 miljoen euro aan eenmalige lasten genomen in verband met de faillissementen van Icesave, Indover en DSB.