Heineken gaat sleutelen aan zijn operationeel model en zijn manier van werken bijstellen. Dat moet het bedrijf toelaten beter in te spelen op de groeimogelijkheden en de behoeften van de consument. Heineken wil voortaan ook efficiënter omspringen met de kosten, luidt het in een persbericht.

Als gevolg van de reorganisatie moeten enkele topfunctionarissen opstappen. De meest opvallende naam is die van Alexis Nasard, die volgens het Nederlandse Financieele Dagblad in polepostion lag om CEO Jean-François van Boxmeer op te volgen. Verwacht wordt dat Van Boxmeer in 2017 na drie termijnen afscheid neemt als topman. Nasard, die in 2010 overkwam van levensmiddelenconcern Procter & Gamble, had de leiding over de regio West-Europa. Nasard was bovendien verantwoordelijk voor de marketing van het Heineken-merk.

Behalve het vertrek van Nasard kondigt Heineken ook het afscheid aan van Siep Hiemstra , topman van de regio's Afrika en het Midden-Oosten, en dat van strategy officer Chris Barrow.

Meer Belgen aan de top

Voorts blijkt uit het persbericht van de brouwer dat de top van het bedrijf vanaf 1 juli Belgischer wordt. Niet minder dan vier van de tien leden van het executive team dat op 1 juli het roer in handen neemt, hebben de Belgische nationaliteit. De CEO van Heineken is de Belg Jean-François van Boxmeer. Chris Van Steenbergen en Roland Pirmez, eveneens Belgen, zetelden al in het executive committee van Heineken. Daar komt nu Marc Busain bij, de voormalige topman van Heineken in Mexico. Hij krijgt nu de leiding over Noord- en Zuid-Amerika.

Heineken wordt vanaf 1 juli opgedeeld in vier regio's: Europa, Afrika-Midden-Oosten en Oost-Europa, Amerika en Azië-Pacific.

Roland Pirmez, vroeger aan het hoofd van de activiteiten in Azië en de Pacific, komt aan het hoofd van de nieuwe regio Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa (Rusland en Wit-Rusland). Marc Busain komt aan het hoofd van de Amerikaanse regio. Van Boxmeer is CEO en Chris Van Steenbergen blijft chief human resources officer. Daarmee zitten dus meer Belgen dan Nederlanders in de top van Heineken. Er zitten bovendien meer Belgen bij Heineken aan het stuur dan bij de Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev, waar enkel de Belg Jo Van Biesbroeck deel uitmaakt van het topmanagement. (Belga/FD/BO)

De top van Heineken ziet er vanaf 1 juli 2015 als volgt uit:

Jean-François van Boxmeer, Chief Executive Officer & Chairman of the Executive Board

Sean O'Neill, Chief Corporate Relations Officer

Chris Van Steenbergen, Chief Human Resources Officer

Marc Gross, Chief Supply Chain Officer

Jan Derck van Karnebeek, Chief Commercial Officer

Frans Eusman, President Asia Pacific

Marc Busain, President Americas

Roland Pirmez, President Africa Middle East and Eastern Europe

Stefan Orlowski, President Europe

Laurence Debroux, Chief Financial Officer & Member of the Executive Board

Heineken gaat sleutelen aan zijn operationeel model en zijn manier van werken bijstellen. Dat moet het bedrijf toelaten beter in te spelen op de groeimogelijkheden en de behoeften van de consument. Heineken wil voortaan ook efficiënter omspringen met de kosten, luidt het in een persbericht.Als gevolg van de reorganisatie moeten enkele topfunctionarissen opstappen. De meest opvallende naam is die van Alexis Nasard, die volgens het Nederlandse Financieele Dagblad in polepostion lag om CEO Jean-François van Boxmeer op te volgen. Verwacht wordt dat Van Boxmeer in 2017 na drie termijnen afscheid neemt als topman. Nasard, die in 2010 overkwam van levensmiddelenconcern Procter & Gamble, had de leiding over de regio West-Europa. Nasard was bovendien verantwoordelijk voor de marketing van het Heineken-merk.Behalve het vertrek van Nasard kondigt Heineken ook het afscheid aan van Siep Hiemstra , topman van de regio's Afrika en het Midden-Oosten, en dat van strategy officer Chris Barrow.Voorts blijkt uit het persbericht van de brouwer dat de top van het bedrijf vanaf 1 juli Belgischer wordt. Niet minder dan vier van de tien leden van het executive team dat op 1 juli het roer in handen neemt, hebben de Belgische nationaliteit. De CEO van Heineken is de Belg Jean-François van Boxmeer. Chris Van Steenbergen en Roland Pirmez, eveneens Belgen, zetelden al in het executive committee van Heineken. Daar komt nu Marc Busain bij, de voormalige topman van Heineken in Mexico. Hij krijgt nu de leiding over Noord- en Zuid-Amerika. Heineken wordt vanaf 1 juli opgedeeld in vier regio's: Europa, Afrika-Midden-Oosten en Oost-Europa, Amerika en Azië-Pacific.Roland Pirmez, vroeger aan het hoofd van de activiteiten in Azië en de Pacific, komt aan het hoofd van de nieuwe regio Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa (Rusland en Wit-Rusland). Marc Busain komt aan het hoofd van de Amerikaanse regio. Van Boxmeer is CEO en Chris Van Steenbergen blijft chief human resources officer. Daarmee zitten dus meer Belgen dan Nederlanders in de top van Heineken. Er zitten bovendien meer Belgen bij Heineken aan het stuur dan bij de Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev, waar enkel de Belg Jo Van Biesbroeck deel uitmaakt van het topmanagement. (Belga/FD/BO)