Een Duitse milieuvereniging wijst, in het zog van het schandaal met sjoemelsoftware door VW, nu ook met een beschuldigende vinger naar autobouwer Opel.

Tests door een Zwitsers technologisch instituut zouden uitwijzen dat de Opel Zafira 1.6 CDTi in bepaalde situaties zeventien maal meer stikstofoxiden zou uitstoten dan toegelaten, aldus milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe.

Opel wijst de beschuldigingen evenwel van de hand, als zijnde niet ernstig en onbegrijpelijk. "Er is niets van aan", aldus een Opel-woordvoerder. Opel-wagens bevatten geen software die kan vaststellen of een wagen zich in een testomgeving bevindt, aldus nog het bedrijf.

Volgens de milieuorganisatie voldoet de Zafira wel aan de normen in een officiële testomgeving, maar worden tijdens levensechte tests de normen overschreden. (Belga/BO)

Een Duitse milieuvereniging wijst, in het zog van het schandaal met sjoemelsoftware door VW, nu ook met een beschuldigende vinger naar autobouwer Opel. Tests door een Zwitsers technologisch instituut zouden uitwijzen dat de Opel Zafira 1.6 CDTi in bepaalde situaties zeventien maal meer stikstofoxiden zou uitstoten dan toegelaten, aldus milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe. Opel wijst de beschuldigingen evenwel van de hand, als zijnde niet ernstig en onbegrijpelijk. "Er is niets van aan", aldus een Opel-woordvoerder. Opel-wagens bevatten geen software die kan vaststellen of een wagen zich in een testomgeving bevindt, aldus nog het bedrijf. Volgens de milieuorganisatie voldoet de Zafira wel aan de normen in een officiële testomgeving, maar worden tijdens levensechte tests de normen overschreden. (Belga/BO)