Foster's Group, de grootste bierbrouwer van Australië, heeft een overnamebod van de Britse biergigant SABMiller verworpen. SABMiller had 9,5 miljard Australische dollar (7 miljard euro) geboden, maar Foster's Group vindt dat het bod het bedrijf "in belangrijke mate onderwaardeert".

De 4,90 Australische dollar per aandeel in cash dat SAB Miller bood, is 8 procent hoger dan de slotkoers van het aandeel Foster's maandag. Dinsdagochtend schoot het aandeel tot 14 procent hoger na de bekendmaking van het bod.

De Britse brouwer liet al weten dat het zal blijven zoeken naar een overeenkomst met Foster's.

Gigant

SABMiller is de op twee na grootste brouwer ter wereld, na marktleider AB InBev en Heineken. De Britten hebben bieren als Pilsner Urquell, Grolsch en Miller Lite in de portefeuille.

Foster's heeft ongeveer 50 procent van de Australische biermarkt in handen en brouwt onder meer Foster's Lager, Carlton en Victoria Bitter. Het verdeelt in Australië ook de Belgische bieren Stella Artois, Hoegaarden, Belle-Vue en Leffe. (Belga/KVDA)

Foster's Group, de grootste bierbrouwer van Australië, heeft een overnamebod van de Britse biergigant SABMiller verworpen. SABMiller had 9,5 miljard Australische dollar (7 miljard euro) geboden, maar Foster's Group vindt dat het bod het bedrijf "in belangrijke mate onderwaardeert". De 4,90 Australische dollar per aandeel in cash dat SAB Miller bood, is 8 procent hoger dan de slotkoers van het aandeel Foster's maandag. Dinsdagochtend schoot het aandeel tot 14 procent hoger na de bekendmaking van het bod. De Britse brouwer liet al weten dat het zal blijven zoeken naar een overeenkomst met Foster's. Gigant SABMiller is de op twee na grootste brouwer ter wereld, na marktleider AB InBev en Heineken. De Britten hebben bieren als Pilsner Urquell, Grolsch en Miller Lite in de portefeuille. Foster's heeft ongeveer 50 procent van de Australische biermarkt in handen en brouwt onder meer Foster's Lager, Carlton en Victoria Bitter. Het verdeelt in Australië ook de Belgische bieren Stella Artois, Hoegaarden, Belle-Vue en Leffe. (Belga/KVDA)