Deze beslissing is het gevolg van de aantijgingen van manipulatie die maandag bekend raakten. De krant De Tijd vernam toen uit goede bron dat de Duitse bieders een grootaandeelhouder van IBt zouden hebben benaderd met het voorstel om de aandelen niet aan te bieden tijdens het bod. In ruil zouden de bieders een zitje in de raad van bestuur hebben beloofd, plus de garantie hebben gegeven om op een later tijdstip de aandelen toch over te nemen aan dezelfde of een hogere prijs.

Maandag werd de handel in het aandeel geschorst op Euronext Brussel. Die handel is vooralsnog niet hervat. Waarschijnlijk is het wachten op een addendum aan het prospectus, dat de Duitse bieders beloven te publiceren. In dat addendum zal Eckert & Ziegler naar eigen zeggen "enkele zaken verhelderen en verbeteren". Het bedrijf wil op dit moment geen verder commentaar geven, "in het belang van het bod, IBt en de aandeelhouders".

Om de nieuwe wending in de soap rond het verplicht overnamebod op IBt te laten bezinken, hebben de Duitse bieders beslist het bod te verlengen tot vrijdag 12 maart, om 16.00 uur. Het bod liep normaal dinsdag af.

Deze beslissing is het gevolg van de aantijgingen van manipulatie die maandag bekend raakten. De krant De Tijd vernam toen uit goede bron dat de Duitse bieders een grootaandeelhouder van IBt zouden hebben benaderd met het voorstel om de aandelen niet aan te bieden tijdens het bod. In ruil zouden de bieders een zitje in de raad van bestuur hebben beloofd, plus de garantie hebben gegeven om op een later tijdstip de aandelen toch over te nemen aan dezelfde of een hogere prijs. Maandag werd de handel in het aandeel geschorst op Euronext Brussel. Die handel is vooralsnog niet hervat. Waarschijnlijk is het wachten op een addendum aan het prospectus, dat de Duitse bieders beloven te publiceren. In dat addendum zal Eckert & Ziegler naar eigen zeggen "enkele zaken verhelderen en verbeteren". Het bedrijf wil op dit moment geen verder commentaar geven, "in het belang van het bod, IBt en de aandeelhouders". Om de nieuwe wending in de soap rond het verplicht overnamebod op IBt te laten bezinken, hebben de Duitse bieders beslist het bod te verlengen tot vrijdag 12 maart, om 16.00 uur. Het bod liep normaal dinsdag af.