Het Apple-aandeel tikte tijdens de vroege handel op de Nasdaq een koers aan van 119,75 dollar, waarmee het technologieconcern voor het eerst meer dan 700 miljard dollar (562 miljard euro) waard was.

Apple was al met afstand het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

De maker van onder meer smartphones, tablets en computers wedijverde lange tijd om die positie met oliegigant ExxonMobil, maar die is de laatste tijd onder invloed van de dalende olieprijzen ver teruggezakt. ExxonMobil was dinsdag op de beurs ruim 403 miljard dollar waard.

Het vertrouwen van de belegger in Apple neemt toe sinds het bedrijf in september iPhones met een groter scherm aankondigde, gevolgd door een snellere iPad in oktober.

CEO Tim Cook maakt werk van een update van de coreproducten van Apple, terwijl gebruikers verder door de digitale wereld van het bedrijf worden geleid via de introductie van een mobiel betalingssysteem, ApplePay genaamd, en een smartwatch die gepland is voor volgend jaar.

(Belga/Bloomberg/BO)

Het Apple-aandeel tikte tijdens de vroege handel op de Nasdaq een koers aan van 119,75 dollar, waarmee het technologieconcern voor het eerst meer dan 700 miljard dollar (562 miljard euro) waard was. Apple was al met afstand het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld. De maker van onder meer smartphones, tablets en computers wedijverde lange tijd om die positie met oliegigant ExxonMobil, maar die is de laatste tijd onder invloed van de dalende olieprijzen ver teruggezakt. ExxonMobil was dinsdag op de beurs ruim 403 miljard dollar waard.Het vertrouwen van de belegger in Apple neemt toe sinds het bedrijf in september iPhones met een groter scherm aankondigde, gevolgd door een snellere iPad in oktober. CEO Tim Cook maakt werk van een update van de coreproducten van Apple, terwijl gebruikers verder door de digitale wereld van het bedrijf worden geleid via de introductie van een mobiel betalingssysteem, ApplePay genaamd, en een smartwatch die gepland is voor volgend jaar.(Belga/Bloomberg/BO)