Het aandeel van socialenetwerksite Facebook is sinds de beursgang op 18 mei de helft van zijn waarde verloren. Ook de vermogensbeheerders van KBC zijn getroffen door het debacle, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

440.000 euro verloren
Volgens gegevens die de bank bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC indiende, bezat KBC Groep eind juni 23.600 aandelen van Facebook. Als KBC die aandelen bij de beursgang kocht en vandaag nog steeds in portefeuille heeft, dan heeft de Belgische grootbank ongeveer 440.000 dollar (350.000 euro) verloren aan haar Facebook-investering.

Gemeenschappelijke klacht
KBC heeft beslist om ten minste een deel van het verlies te recupereren via de rechtbank. KBC Asset Management heeft zich aangesloten bij de gemeenschappelijke klacht tegen Facebook. De klagers verwijten Facebook dat het foute en misleidende informatie verstrekte aan investeerders. (Belga/TV)

Het aandeel van socialenetwerksite Facebook is sinds de beursgang op 18 mei de helft van zijn waarde verloren. Ook de vermogensbeheerders van KBC zijn getroffen door het debacle, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.440.000 euro verloren Volgens gegevens die de bank bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC indiende, bezat KBC Groep eind juni 23.600 aandelen van Facebook. Als KBC die aandelen bij de beursgang kocht en vandaag nog steeds in portefeuille heeft, dan heeft de Belgische grootbank ongeveer 440.000 dollar (350.000 euro) verloren aan haar Facebook-investering.Gemeenschappelijke klacht KBC heeft beslist om ten minste een deel van het verlies te recupereren via de rechtbank. KBC Asset Management heeft zich aangesloten bij de gemeenschappelijke klacht tegen Facebook. De klagers verwijten Facebook dat het foute en misleidende informatie verstrekte aan investeerders. (Belga/TV)