De investeringsgroep CVC bezit 50 procent min één aandeel in De Post, de Belgische overheid heeft de rest van de aandelen in handen.

De beursgang van de Post is gepland voor eind 2010. 25 tot 35 procent van de operatie zou bestemd zijn voor particuliere beleggers. Bij de beursintroductie van telecomoperator Belgacom, die toen volledig in handen was van de overheid, bleef dat percentage beperkt tot 17 procent. De waarde van die operatie bedroeg toen 3,6 miljard euro.

De Post zou zich willen profileren als een veilige belegging, of een
goedehuisvaderaandeel, met een gegarandeerd dividendrendement van ongeveer 6 procent. De Post hoopt de beleggers aan te spreken die ook intekenden op de beursgang van de hoogspanningsnetbeheerder Elia.

De investeringsgroep CVC bezit 50 procent min één aandeel in De Post, de Belgische overheid heeft de rest van de aandelen in handen. De beursgang van de Post is gepland voor eind 2010. 25 tot 35 procent van de operatie zou bestemd zijn voor particuliere beleggers. Bij de beursintroductie van telecomoperator Belgacom, die toen volledig in handen was van de overheid, bleef dat percentage beperkt tot 17 procent. De waarde van die operatie bedroeg toen 3,6 miljard euro. De Post zou zich willen profileren als een veilige belegging, of een goedehuisvaderaandeel, met een gegarandeerd dividendrendement van ongeveer 6 procent. De Post hoopt de beleggers aan te spreken die ook intekenden op de beursgang van de hoogspanningsnetbeheerder Elia.