De aanbieding door de verkopende aandeelhouder, Post Invest Europe, aan institutionele investeerders en aan particuliere beleggers in België eindigde woensdag. In totaal werden 56 miljoen aandelen verkocht, waaronder 9 miljoen aandelen die voortkomen uit de uitoefening van de Verhogingsoptie en 6,4 miljoen aandelen in het kader van de Japanse openbare aanbieding. Ongeveer 20,7 procent van het totale aantal aandelen werd aan particuliere beleggers in België verkocht, meldt bpost.

Staat blijft meerderheidsaandeelhouder

De bruto-opbrengsten bedragen 812 miljoen euro. De impliciete markkapitalisatie van bpost bedraagt ongeveer 2,9 miljard euro.

De verhandeling van bpost-aandelen op Euronext Brussel onder het symbool 'BPOST' zal vrijdag op een 'if-and-when-delivered' basis aanvangen. Levering van de aandelen vindt op dinsdag 25 juni plaats.

Onderscheiden van de aanbieding werden in totaal ongeveer 924.000 aandelen verkocht aan werknemers van bpost op grond van het aandelenaankoopplan voor werknemers.

De Belgische staat heeft geen aandelen verkocht in het kader van de beursgang en behoudt een belang van 50,01 procent in bpost.

Thijs tevreden

CEO Johnny Thijs reageert tevreden. "Heel wat investeerders, zowel particuliere als institutionele, zijn op het aanbod ingegaan en steunen onze toekomstplannen. Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van bpost. We gaan nu verder werken aan de uitvoering van ons strategisch plan en ons inzetten om onze klanten uitmuntende dienstverlening te bieden. Op die manier willen we onze rendabele groei in de toekomst voortzetten." (Belga/TV)

De aanbieding door de verkopende aandeelhouder, Post Invest Europe, aan institutionele investeerders en aan particuliere beleggers in België eindigde woensdag. In totaal werden 56 miljoen aandelen verkocht, waaronder 9 miljoen aandelen die voortkomen uit de uitoefening van de Verhogingsoptie en 6,4 miljoen aandelen in het kader van de Japanse openbare aanbieding. Ongeveer 20,7 procent van het totale aantal aandelen werd aan particuliere beleggers in België verkocht, meldt bpost. Staat blijft meerderheidsaandeelhouder De bruto-opbrengsten bedragen 812 miljoen euro. De impliciete markkapitalisatie van bpost bedraagt ongeveer 2,9 miljard euro. De verhandeling van bpost-aandelen op Euronext Brussel onder het symbool 'BPOST' zal vrijdag op een 'if-and-when-delivered' basis aanvangen. Levering van de aandelen vindt op dinsdag 25 juni plaats. Onderscheiden van de aanbieding werden in totaal ongeveer 924.000 aandelen verkocht aan werknemers van bpost op grond van het aandelenaankoopplan voor werknemers. De Belgische staat heeft geen aandelen verkocht in het kader van de beursgang en behoudt een belang van 50,01 procent in bpost. Thijs tevreden CEO Johnny Thijs reageert tevreden. "Heel wat investeerders, zowel particuliere als institutionele, zijn op het aanbod ingegaan en steunen onze toekomstplannen. Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van bpost. We gaan nu verder werken aan de uitvoering van ons strategisch plan en ons inzetten om onze klanten uitmuntende dienstverlening te bieden. Op die manier willen we onze rendabele groei in de toekomst voortzetten." (Belga/TV)