Ondanks de productietoename van 9,97 procent in het eerste kwartaal ziet de betonfederatie minder reden tot optimisme voor het tweede kwartaal. De sector zal niet in staat blijken om opnieuw het niveau van 2008 te halen, aldus Fedbeton. De volumes van 2010 liggen namelijk nog steeds 9,05 procent achter op die in dezelfde periode in 2008.

Dat de betonsector in het eerste kwartaal goede resultaten kan voorleggen, heeft te maken met een inhaalbeweging na de strenge winter en de afwerking van enkele grote openbare werken. Voor het tweede kwartaal verwacht Fedbeton negatieve resultaten.

De federatie vraagt dat de toekomstige regering een aandrijving met twee soorten brandstof zou toestaan voor de betonmixers. Ongeveer 30 procent van het verbruik van de vrachtwagens gaat immers naar de aandrijving van de mixerton en daarvoor vraagt de federatie lagere accijnzen.

De sector van het stortklaar beton telt in België 270 betoncentrales die in handen zijn van 160 ondernemingen. Jaarlijks wordt om en bij de 10,5 miljoen kubieke meter beton geproduceerd.

Ondanks de productietoename van 9,97 procent in het eerste kwartaal ziet de betonfederatie minder reden tot optimisme voor het tweede kwartaal. De sector zal niet in staat blijken om opnieuw het niveau van 2008 te halen, aldus Fedbeton. De volumes van 2010 liggen namelijk nog steeds 9,05 procent achter op die in dezelfde periode in 2008. Dat de betonsector in het eerste kwartaal goede resultaten kan voorleggen, heeft te maken met een inhaalbeweging na de strenge winter en de afwerking van enkele grote openbare werken. Voor het tweede kwartaal verwacht Fedbeton negatieve resultaten. De federatie vraagt dat de toekomstige regering een aandrijving met twee soorten brandstof zou toestaan voor de betonmixers. Ongeveer 30 procent van het verbruik van de vrachtwagens gaat immers naar de aandrijving van de mixerton en daarvoor vraagt de federatie lagere accijnzen. De sector van het stortklaar beton telt in België 270 betoncentrales die in handen zijn van 160 ondernemingen. Jaarlijks wordt om en bij de 10,5 miljoen kubieke meter beton geproduceerd.