"Het is nog te vroeg om te beslissen of we dan nog de meerderheid behouden", zegt CEO Marc Diver. "We willen gewoon klaar staan zodra de markt aantrekt."

Diver deed in 1998 een managementbuy-out van de internationale activiteiten van de industriebouwer Verelst. Het inmiddels omgedoopte Valeres Construction Group met zetel in Antwerpen haalt 125 miljoen omzet in Europa. Diver stapte in 2003 in de betonsector met de overname van Juma Beton, later versterkt met Atlas Beton en Condeco. Valeres Precast Concrete Group wordt de holdingstructuur, die het extra kapitaal zal aantrekken en meer synergie moet brengen tussen de verschillende ondernemingen. De betongroep heeft een omzet van 35 miljoen. Diver streeft naar een omzet van 55 tot 60 miljoen binnen vijf jaar en een plaats in de top drie van de prefabbetonproductie.

Diver: "Prefabbeton is de toekomst omdat de brandnormen steeds strenger worden. Door de Europese normering voor deze constructies gaat de Nederlandse en Duitse markt voor ons open. Wij zijn op onze productiesite in het Noord-Limburgse Lommel in staat om sneller en goedkoper te produceren dan heel wat lokale concurrenten. Ik verwacht dat de crisis in de bouwsector pas in 2012 zal afnemen. De investering in de groei is dus niet superdringend, maar wel noodzakelijk als we de trein niet willen missen. Dit jaar hoop ik de operatie af te ronden."

H.B.

"Het is nog te vroeg om te beslissen of we dan nog de meerderheid behouden", zegt CEO Marc Diver. "We willen gewoon klaar staan zodra de markt aantrekt." Diver deed in 1998 een managementbuy-out van de internationale activiteiten van de industriebouwer Verelst. Het inmiddels omgedoopte Valeres Construction Group met zetel in Antwerpen haalt 125 miljoen omzet in Europa. Diver stapte in 2003 in de betonsector met de overname van Juma Beton, later versterkt met Atlas Beton en Condeco. Valeres Precast Concrete Group wordt de holdingstructuur, die het extra kapitaal zal aantrekken en meer synergie moet brengen tussen de verschillende ondernemingen. De betongroep heeft een omzet van 35 miljoen. Diver streeft naar een omzet van 55 tot 60 miljoen binnen vijf jaar en een plaats in de top drie van de prefabbetonproductie. Diver: "Prefabbeton is de toekomst omdat de brandnormen steeds strenger worden. Door de Europese normering voor deze constructies gaat de Nederlandse en Duitse markt voor ons open. Wij zijn op onze productiesite in het Noord-Limburgse Lommel in staat om sneller en goedkoper te produceren dan heel wat lokale concurrenten. Ik verwacht dat de crisis in de bouwsector pas in 2012 zal afnemen. De investering in de groei is dus niet superdringend, maar wel noodzakelijk als we de trein niet willen missen. Dit jaar hoop ik de operatie af te ronden." H.B.