Het bedrijf kon naar eigen zeggen profiteren van de kostenbesparingen en hogere volumes bij chemie en kunststoffen.

De omzet van Solvay kwam in het eerste kwartaal uit op 1,912 miljard euro, iets beter dan de 1,72 miljard waar analisten gemiddeld van uitgingen. Als de farmadivisie buiten beschouwing wordt gelaten, steeg de omzet met 18 procent. De recurrente bedrijfswinst (rebit) kwam uit op 146 miljoen euro, terwijl analisten 136 miljoen euro hadden verwacht. Zonder farma, steeg de recurrente bedrijfswinst met 80 procent tot 115 miljoen euro.

Vooruitblikkend blijft Solvay aan de oppervlakte. "2010 is gestart in de context van een herstellende vraag. Als deze verbetering standhoudt de volgende maanden, moet de chemietak een recurrent bedrijfsresultaat kunnen voorleggen in lijn met dat van vorig jaar, ondanks de prijsdalingen. Voor de kunststoffenafdeling moet de volumegroei een verbetering van de rebit meebrengen."

Maar het bedrijf blijft erop hameren: "de prioriteit voor dit jaar blijft de optimale herinvestering van het geld uit de verkoop van de farmaceutische activiteiten." Waarin precies zal worden geïnvesteerd, daar wordt nog niet over uitgeweid.

Het bedrijf kon naar eigen zeggen profiteren van de kostenbesparingen en hogere volumes bij chemie en kunststoffen. De omzet van Solvay kwam in het eerste kwartaal uit op 1,912 miljard euro, iets beter dan de 1,72 miljard waar analisten gemiddeld van uitgingen. Als de farmadivisie buiten beschouwing wordt gelaten, steeg de omzet met 18 procent. De recurrente bedrijfswinst (rebit) kwam uit op 146 miljoen euro, terwijl analisten 136 miljoen euro hadden verwacht. Zonder farma, steeg de recurrente bedrijfswinst met 80 procent tot 115 miljoen euro. Vooruitblikkend blijft Solvay aan de oppervlakte. "2010 is gestart in de context van een herstellende vraag. Als deze verbetering standhoudt de volgende maanden, moet de chemietak een recurrent bedrijfsresultaat kunnen voorleggen in lijn met dat van vorig jaar, ondanks de prijsdalingen. Voor de kunststoffenafdeling moet de volumegroei een verbetering van de rebit meebrengen." Maar het bedrijf blijft erop hameren: "de prioriteit voor dit jaar blijft de optimale herinvestering van het geld uit de verkoop van de farmaceutische activiteiten." Waarin precies zal worden geïnvesteerd, daar wordt nog niet over uitgeweid.