"De directie wijst erop dat er nog altijd meer dan 700 winkels open zijn. Dat is provocatie. Het cijfer klopt, maar doet hier gewoon niet ter zake", aldus Jan De Weghe van de socialistische bediendebond BBTK.

Hij wijst erop dat het besparingsplan slechts van toepassing is op de 138 geïntegreerde winkels van Delhaize, de rest zijn franchisewinkels nemen dus niet deel aan de actie.

Volgens De Weghe is dit "een schoolvoorbeeld" van het gegoochel met cijfers waar de directie van Delhaize zich volgens hem ook in de ondernemingsraad schuldig aan maakt. "Men komt met cijfers die niet ter zake doen."

De BBTK'er merkt nog op dat het vrijdag niet om een krachtmeting ging. "Als de directie dat wil, dan kunnen we daarvoor zorgen!"

De directie van Delhaize stelde zich vrijdag ook vragen bij de timing van de actie, omdat er nog verschillende ondernemingsraden gepland staan. "Die timing is nochtans logisch. We wachten al sinds begin deze maand op cijfers over de herstructurering", aldus De Weghe.

Maandag staat een ondernemingsraad gepland en net als het BBTK, hoopt ook LBC eindelijk concrete cijfers over de besparingsplannen te krijgen.

"De werkgever probeert ons in zijn logica van het besparingsplan mee te trekken, maar dat willen wij nog niet. Wij willen de cijfers kennen om te kijken of er alternatieven mogelijk zijn voor sluiting en ontslagen", verklaarde Veerle Verleyen vrijdag. Ze wijst er ook op dat de mensen op de werkvloer snel willen weten waar ze aan toe zijn, bijvoorbeeld rond loon- en arbeidsvoorwaarden. "Maar ik hoor wel dat men niet wil inleveren. Als het volledige plaatje gekend zal zijn, verwacht ik misschien wel een zwaardere reactie." (Belga)

"De directie wijst erop dat er nog altijd meer dan 700 winkels open zijn. Dat is provocatie. Het cijfer klopt, maar doet hier gewoon niet ter zake", aldus Jan De Weghe van de socialistische bediendebond BBTK.Hij wijst erop dat het besparingsplan slechts van toepassing is op de 138 geïntegreerde winkels van Delhaize, de rest zijn franchisewinkels nemen dus niet deel aan de actie.Volgens De Weghe is dit "een schoolvoorbeeld" van het gegoochel met cijfers waar de directie van Delhaize zich volgens hem ook in de ondernemingsraad schuldig aan maakt. "Men komt met cijfers die niet ter zake doen."De BBTK'er merkt nog op dat het vrijdag niet om een krachtmeting ging. "Als de directie dat wil, dan kunnen we daarvoor zorgen!"De directie van Delhaize stelde zich vrijdag ook vragen bij de timing van de actie, omdat er nog verschillende ondernemingsraden gepland staan. "Die timing is nochtans logisch. We wachten al sinds begin deze maand op cijfers over de herstructurering", aldus De Weghe.Maandag staat een ondernemingsraad gepland en net als het BBTK, hoopt ook LBC eindelijk concrete cijfers over de besparingsplannen te krijgen."De werkgever probeert ons in zijn logica van het besparingsplan mee te trekken, maar dat willen wij nog niet. Wij willen de cijfers kennen om te kijken of er alternatieven mogelijk zijn voor sluiting en ontslagen", verklaarde Veerle Verleyen vrijdag. Ze wijst er ook op dat de mensen op de werkvloer snel willen weten waar ze aan toe zijn, bijvoorbeeld rond loon- en arbeidsvoorwaarden. "Maar ik hoor wel dat men niet wil inleveren. Als het volledige plaatje gekend zal zijn, verwacht ik misschien wel een zwaardere reactie." (Belga)