In vergelijking met september 2015 werden afgelopen maand 7,2 procent meer auto's ingeschreven. Van de grootste automarkten deden vooral Italië en Spanje het uitstekend, met dubbelcijferige groei (respectievelijk +17,4 en +13,9 procent), gevolgd door Duitsland (+9,4 procent).

Ook België deed een behoorlijke duit in het zakje: het aantal inschrijvingen lag er in september op 41.748, 13,7 procent meer dan een jaar eerder.

In augustus had ACEA in de Europese Unie al een stijging van 10 procent genoteerd, nadat de verkopen in juli voor het eerst in bijna drie jaar waren gedaald.

Van januari tot en met september werden in de Europese Unie ruim 11,24 miljoen nieuwe personenwagens verkocht (+8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar). België noteert met een plus van 8,1 procent op 424.382 wagens.

De Duitse autobouwer Volkswagen (waaronder ook de merken Audi, Seat, Skoda en Porsche) blijft uiteraard marktleider. Maar voor de dertiende maand op rij verloor de groep marktaandeel. Van januari tot en met september had VW een marktaandeel van 23,8 procent, tegen 24,9 procent in dezelfde periode vorig jaar.

De Franse groepen PSA (Peugeot, Citroën, DS) en Renault (met ook Dacia) delen de tweede plaats met elk een marktaandeel van 10 procent. (Belga/BO)

In vergelijking met september 2015 werden afgelopen maand 7,2 procent meer auto's ingeschreven. Van de grootste automarkten deden vooral Italië en Spanje het uitstekend, met dubbelcijferige groei (respectievelijk +17,4 en +13,9 procent), gevolgd door Duitsland (+9,4 procent).Ook België deed een behoorlijke duit in het zakje: het aantal inschrijvingen lag er in september op 41.748, 13,7 procent meer dan een jaar eerder. In augustus had ACEA in de Europese Unie al een stijging van 10 procent genoteerd, nadat de verkopen in juli voor het eerst in bijna drie jaar waren gedaald. Van januari tot en met september werden in de Europese Unie ruim 11,24 miljoen nieuwe personenwagens verkocht (+8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar). België noteert met een plus van 8,1 procent op 424.382 wagens. De Duitse autobouwer Volkswagen (waaronder ook de merken Audi, Seat, Skoda en Porsche) blijft uiteraard marktleider. Maar voor de dertiende maand op rij verloor de groep marktaandeel. Van januari tot en met september had VW een marktaandeel van 23,8 procent, tegen 24,9 procent in dezelfde periode vorig jaar. De Franse groepen PSA (Peugeot, Citroën, DS) en Renault (met ook Dacia) delen de tweede plaats met elk een marktaandeel van 10 procent. (Belga/BO)