Besix heeft een moeilijk boekjaar 2009 achter de rug, met een orderboekje dat daalde van 3,6 naar 2,4 miljard euro. Er kwamen minder orders, en bestaande contracten werden geannuleerd. Dat laatste was vooral het geval in Dubai, het emiraat dat kreunt onderde schuldenlast.

Volgens CEO Johan Beerlandt liggen de sombere tijden achter de rug. "We kenden een fantastische start." Sinds begin 2010 werd voor 1,2 miljard euro aan bestellingen binnengehaald. Het orderboek werd daarmee weer aangevuld tot 3,3 miljard euro.

Vooral in het Midden-Oosten, waar de helft van de omzet wordt gegenereerd. Dat zou onder meer te maken hebben met prins Filip, die belangrijke deuren in Saoedie-Arabië opende.

Het orderboek van Besix bevat onder meer het grootste contract ooit voor de groep: een reusachtig ziekenhuiscomplex in Abu Dhabi, maar ook nieuwe kunstmatige eilanden in dat emiraat en een nieuwe wolkenkrabber, met 340 meter de grootste van Abu Dhabi.

Besix heeft een moeilijk boekjaar 2009 achter de rug, met een orderboekje dat daalde van 3,6 naar 2,4 miljard euro. Er kwamen minder orders, en bestaande contracten werden geannuleerd. Dat laatste was vooral het geval in Dubai, het emiraat dat kreunt onderde schuldenlast. Volgens CEO Johan Beerlandt liggen de sombere tijden achter de rug. "We kenden een fantastische start." Sinds begin 2010 werd voor 1,2 miljard euro aan bestellingen binnengehaald. Het orderboek werd daarmee weer aangevuld tot 3,3 miljard euro. Vooral in het Midden-Oosten, waar de helft van de omzet wordt gegenereerd. Dat zou onder meer te maken hebben met prins Filip, die belangrijke deuren in Saoedie-Arabië opende. Het orderboek van Besix bevat onder meer het grootste contract ooit voor de groep: een reusachtig ziekenhuiscomplex in Abu Dhabi, maar ook nieuwe kunstmatige eilanden in dat emiraat en een nieuwe wolkenkrabber, met 340 meter de grootste van Abu Dhabi.