De woede van de loodsen is gericht tegen de pensioenmaatregelen van de federale regering, meldt Gazet van Antwerpen.

"De regering pleegt een hold-up op ons pensioen. Ze wil ons met één pennentrek dertig procent afnemen. Dus gaan we vanaf zondag 12 april tot de finish actievoeren. Het effect zal hetzelfde zijn als in 2012", zo melden voorzitter Sven Deridder en woordvoerder Yves Verspreet van de neutrale Beroepsvereniging van Loodsen (BvL).

Zware economische gevolgen

In 2012 zorgde een staking van de loodsen ervoor dat tientallen schepen, ook met bederfbare waren zoals fruit, dagenlang de havens niet in konden, wat zware economische gevolgen had.

"Als men ons beroep niet langer meer wil erkennen als een 'zwaar en belastend beroep', dan gaan wij - zoals het past voor een niet-zwaar en niet-belastend beroep - nog alleen tijdens de kantooruren werken. Wij gaan ons niet met een kluitje in het riet laten sturen. Voor zondag willen wij van de federale pensioenminister een duidelijk engagement." (Belga/NS)

De woede van de loodsen is gericht tegen de pensioenmaatregelen van de federale regering, meldt Gazet van Antwerpen."De regering pleegt een hold-up op ons pensioen. Ze wil ons met één pennentrek dertig procent afnemen. Dus gaan we vanaf zondag 12 april tot de finish actievoeren. Het effect zal hetzelfde zijn als in 2012", zo melden voorzitter Sven Deridder en woordvoerder Yves Verspreet van de neutrale Beroepsvereniging van Loodsen (BvL). In 2012 zorgde een staking van de loodsen ervoor dat tientallen schepen, ook met bederfbare waren zoals fruit, dagenlang de havens niet in konden, wat zware economische gevolgen had. "Als men ons beroep niet langer meer wil erkennen als een 'zwaar en belastend beroep', dan gaan wij - zoals het past voor een niet-zwaar en niet-belastend beroep - nog alleen tijdens de kantooruren werken. Wij gaan ons niet met een kluitje in het riet laten sturen. Voor zondag willen wij van de federale pensioenminister een duidelijk engagement." (Belga/NS)