Het bericht komt via de website spaargids.be en zal later via een persbericht worden toegelicht.

Het is de bedoeling tegen eind 2012 OBK in BKCP te integreren. Die plannen zullen in het tweede kwartaal worden ontvouwd.Het Beroepskrediet zelf is in handen van het Franse Crédit Mutuel Nord Europe (CMNE).

CMNE lijfde via het Beroepskrediet eerder al zeven andere banken uit het net van Beroepskrediet in. Voor de overname van het Antwerpse Beroepskrediet (ABK) moest CMNE de duimen leggen voor Bank Van Breda. OBK was de laatste autoname bank uit het regionale net.

OBK Bank telt 9 eigen kantoren en 40 zelfstandige vestigingen. BKCP heeft nu 43 eigen kantoren en 27 zelfstandige vestigingen in handen. De gefuseerde bank zal een klantentegoed hebben van 7,1 miljard euro, waar BKCP nu goed is voor 5,8 miljard euro.

CMNE is in België op het overnamepad, blijkt. Eind 2011 werd een groot deel van Citibank overgenomen. (Belga/BO)

Het bericht komt via de website spaargids.be en zal later via een persbericht worden toegelicht. Het is de bedoeling tegen eind 2012 OBK in BKCP te integreren. Die plannen zullen in het tweede kwartaal worden ontvouwd.Het Beroepskrediet zelf is in handen van het Franse Crédit Mutuel Nord Europe (CMNE). CMNE lijfde via het Beroepskrediet eerder al zeven andere banken uit het net van Beroepskrediet in. Voor de overname van het Antwerpse Beroepskrediet (ABK) moest CMNE de duimen leggen voor Bank Van Breda. OBK was de laatste autoname bank uit het regionale net. OBK Bank telt 9 eigen kantoren en 40 zelfstandige vestigingen. BKCP heeft nu 43 eigen kantoren en 27 zelfstandige vestigingen in handen. De gefuseerde bank zal een klantentegoed hebben van 7,1 miljard euro, waar BKCP nu goed is voor 5,8 miljard euro. CMNE is in België op het overnamepad, blijkt. Eind 2011 werd een groot deel van Citibank overgenomen. (Belga/BO)