De Duitse financiële toezichthouder BaFin zal de SEC meer informatie over de aanklacht vragen, zo heeft een woordvoerder van kanselier Angela Merkel verklaard. "Na een zorgvuldige afweging van die informatie zullen we gerechtelijke stappen onderzoeken", aldus woordvoerder Ulrich Wilhelm.

De SEC beticht Goldman Sachs ervan klanten begin 2007 te hebben misleid met een financieel product rond subprime hypotheekkredieten die daarbij meer dan 1 miljard dollar verlies leden. Eén van de benadeelden is de Duitse middenstandbank IKB, die door de Duitse belastingbetaler moest gered worden. Volgens de SEC-aanklacht verloor IKB bijna haar volledige inzet van 150 miljoen dollar.

De Britse premier Gordon Brown volgt Duitsland en verklaarde in het BBC-programma 'Londen Today' dat hij wil dat de Financial Services Autority een onderzoek opent naar de gang van zaken. Brown noemde zich "geschokt door het morele bankroet" die in de aanklacht wordt geschetst.

"Dit is wellicht één van de ergste zaken die we hebben gezien. Het lijkt er op dat mensen werden misleid over wat gebeurde. De banken zijn nog steeds een item. Ze vormen een risico voor de economie", sprak Brown.

De Duitse financiële toezichthouder BaFin zal de SEC meer informatie over de aanklacht vragen, zo heeft een woordvoerder van kanselier Angela Merkel verklaard. "Na een zorgvuldige afweging van die informatie zullen we gerechtelijke stappen onderzoeken", aldus woordvoerder Ulrich Wilhelm. De SEC beticht Goldman Sachs ervan klanten begin 2007 te hebben misleid met een financieel product rond subprime hypotheekkredieten die daarbij meer dan 1 miljard dollar verlies leden. Eén van de benadeelden is de Duitse middenstandbank IKB, die door de Duitse belastingbetaler moest gered worden. Volgens de SEC-aanklacht verloor IKB bijna haar volledige inzet van 150 miljoen dollar. De Britse premier Gordon Brown volgt Duitsland en verklaarde in het BBC-programma 'Londen Today' dat hij wil dat de Financial Services Autority een onderzoek opent naar de gang van zaken. Brown noemde zich "geschokt door het morele bankroet" die in de aanklacht wordt geschetst. "Dit is wellicht één van de ergste zaken die we hebben gezien. Het lijkt er op dat mensen werden misleid over wat gebeurde. De banken zijn nog steeds een item. Ze vormen een risico voor de economie", sprak Brown.