Het gerecht maakt jacht op Bulgaarse fraudeurs die het Belgisch Staatsblad gebruiken om bedrijven op te lichten. Het is namelijk opvallend gemakkelijk om je officieel als 'gedelegeerd bestuurder' van een bestaand bedrijf te laten inschrijven en vervolgens toegang te krijgen tot de rekeningen van de firma. Dat melden de kranten van Mediahuis en De Tijd woensdag.

Een tiental bedrijven uit de buurt van Dendermonde, Veurne en Antwerpen is al met zulke pogingen tot oplichting geconfronteerd. Ze zouden tot nu toe nooit succesvol zijn geweest.

Advocaat Jan ­Tuerlinckx, die een van de betrokken ondernemingen vertegenwoordigt, is verbaasd hoe gemakkelijk het lijkt te zijn om je in het Belgisch Staatsblad tot bestuurder te laten benoemen. "Je print een ­standaardformulier af, vult het in, en maakt je kenbaar op de griffie van een Rechtbank van Koophandel als nieuwe ge­delegeerd bestuurder. Een handtekening op de achterkant van het formulier en klaar", zegt hij. "Controle is er nauwelijks", luidt het verder.

"Tien dagen later sta je in het Staatsblad en krijg je, mits wat handigheid, toegang tot het ­kapitaal op de ­­­re­keningen." (Belga/BO)

Het gerecht maakt jacht op Bulgaarse fraudeurs die het Belgisch Staatsblad gebruiken om bedrijven op te lichten. Het is namelijk opvallend gemakkelijk om je officieel als 'gedelegeerd bestuurder' van een bestaand bedrijf te laten inschrijven en vervolgens toegang te krijgen tot de rekeningen van de firma. Dat melden de kranten van Mediahuis en De Tijd woensdag.Een tiental bedrijven uit de buurt van Dendermonde, Veurne en Antwerpen is al met zulke pogingen tot oplichting geconfronteerd. Ze zouden tot nu toe nooit succesvol zijn geweest. Advocaat Jan ­Tuerlinckx, die een van de betrokken ondernemingen vertegenwoordigt, is verbaasd hoe gemakkelijk het lijkt te zijn om je in het Belgisch Staatsblad tot bestuurder te laten benoemen. "Je print een ­standaardformulier af, vult het in, en maakt je kenbaar op de griffie van een Rechtbank van Koophandel als nieuwe ge­delegeerd bestuurder. Een handtekening op de achterkant van het formulier en klaar", zegt hij. "Controle is er nauwelijks", luidt het verder."Tien dagen later sta je in het Staatsblad en krijg je, mits wat handigheid, toegang tot het ­kapitaal op de ­­­re­keningen." (Belga/BO)