Het boekjaar klokte af op een negatief nettoresultaat van 17,1 miljoen euro. Dat is iets beter dan het jaar voordien. Toen was er een nettoverlies van 20,9 miljoen euro.

Het iets betere resultaat dankt de onderneming aan de gestegen trafiek - de onderneming wordt vergoed op basis van het aantal vliegbewegingen - en besparingen. Investeringen zijn verschoven naar het volgende jaar, het aantal werknemers is met 4 procent gedaald. Maar over de echte sanering wordt nog onderhandeld.

Belgocontrol wil 125 banen schrappen, of 15 procent van het personeel. De onderhandelingen met de vakbonden daarover liggen stil, sinds de bekendmaking eind oktober vorig jaar. (W.R.)

Het boekjaar klokte af op een negatief nettoresultaat van 17,1 miljoen euro. Dat is iets beter dan het jaar voordien. Toen was er een nettoverlies van 20,9 miljoen euro. Het iets betere resultaat dankt de onderneming aan de gestegen trafiek - de onderneming wordt vergoed op basis van het aantal vliegbewegingen - en besparingen. Investeringen zijn verschoven naar het volgende jaar, het aantal werknemers is met 4 procent gedaald. Maar over de echte sanering wordt nog onderhandeld.Belgocontrol wil 125 banen schrappen, of 15 procent van het personeel. De onderhandelingen met de vakbonden daarover liggen stil, sinds de bekendmaking eind oktober vorig jaar. (W.R.)