Belgocontrol, de beheerder van het luchtverkeer in België, heeft in 2014 een nettowinst geboekt van bijna 1 miljoen euro. Het was de eerste winst in zes jaar, zo maakte CEO Johan Decuyper donderdag bekend bij de voorstelling van het jaarverslag.

Belgocontrol had voor het laatst winst geboekt in 2008. Sindsdien was een gecumuleerd verlies opgebouwd van 60 miljoen euro. In 2013 ging de luchtverkeersleider nog 8,5 miljoen euro in het rood. Topman Decuyper noemt 2014 een 'breuk met het verleden'.

Behalve op de terugkeer naar nettowinst, wijst de CEO ook op 'beste prestaties inzake stiptheid en veiligheid sinds de oprichting van Belgocontrol', in een context van toenemend luchtverkeer. (Belga/BO)

Belgocontrol, de beheerder van het luchtverkeer in België, heeft in 2014 een nettowinst geboekt van bijna 1 miljoen euro. Het was de eerste winst in zes jaar, zo maakte CEO Johan Decuyper donderdag bekend bij de voorstelling van het jaarverslag. Belgocontrol had voor het laatst winst geboekt in 2008. Sindsdien was een gecumuleerd verlies opgebouwd van 60 miljoen euro. In 2013 ging de luchtverkeersleider nog 8,5 miljoen euro in het rood. Topman Decuyper noemt 2014 een 'breuk met het verleden'. Behalve op de terugkeer naar nettowinst, wijst de CEO ook op 'beste prestaties inzake stiptheid en veiligheid sinds de oprichting van Belgocontrol', in een context van toenemend luchtverkeer. (Belga/BO)