Dankzij financiële steun van Hilco Capital konden de winkels tijdens de kerstperiode worden opengehouden. Maar, aldus de overnemer in een mededeling, ondanks onderhandelingen is het nog niet mogelijk gebleken om tot gedetaileerde afspraken te komen met verhuurders en leveranciers. Daarom is het onvermijdelijk 'dat de winkels minstens tijdelijk moeten sluiten', luidt het.

Werknemers

De 'tijdelijke' sluiting van de 67 vestigingen van Free Record Shop betekent slecht nieuws voor de circa 230 werknemers. Zij werkten tot nu toe met weekcontracten, maar die worden na de sluiting niet verlengd. Dat zegt Benny Willems van de socialistische bediendebond BBTK. "De eerste winkels werden vanochtend al gesloten. Deze week zullen er veertig de deuren sluiten, eind volgende week volgt de rest tot er een oplossing is gevonden," aldus de vakbondsman. De werknemers, die 'de facto' ontslagen werden bij het faillissement dat halfweg november werd uitgesproken, waren sindsdien met interimcontracten aan de slag.

Hilco Capital is sinds 1 januari verantwoordelijk voor de winkels, nadat het enkele dagen eerder de inboedel ervan had overgenomen. De opdracht van de curatoren die werden aangeduid na het faillissement werd volbracht. (Belga/BO)

Dankzij financiële steun van Hilco Capital konden de winkels tijdens de kerstperiode worden opengehouden. Maar, aldus de overnemer in een mededeling, ondanks onderhandelingen is het nog niet mogelijk gebleken om tot gedetaileerde afspraken te komen met verhuurders en leveranciers. Daarom is het onvermijdelijk 'dat de winkels minstens tijdelijk moeten sluiten', luidt het. WerknemersDe 'tijdelijke' sluiting van de 67 vestigingen van Free Record Shop betekent slecht nieuws voor de circa 230 werknemers. Zij werkten tot nu toe met weekcontracten, maar die worden na de sluiting niet verlengd. Dat zegt Benny Willems van de socialistische bediendebond BBTK. "De eerste winkels werden vanochtend al gesloten. Deze week zullen er veertig de deuren sluiten, eind volgende week volgt de rest tot er een oplossing is gevonden," aldus de vakbondsman. De werknemers, die 'de facto' ontslagen werden bij het faillissement dat halfweg november werd uitgesproken, waren sindsdien met interimcontracten aan de slag. Hilco Capital is sinds 1 januari verantwoordelijk voor de winkels, nadat het enkele dagen eerder de inboedel ervan had overgenomen. De opdracht van de curatoren die werden aangeduid na het faillissement werd volbracht. (Belga/BO)