De site ligt vlakbij het drielandenpunt met België en Duitsland. Het distributiecentrum wordt volgens Montea het op één na grootste in Europa en zal zowat 80.000 medicijnen per dag kunnen versturen, drie keer meer dan vandaag. De vastgoedgroep blijft eigenaar van de site en verhuurt het complex voor vijftien jaar aan DocMorris.

Volgens de vastgoedgroep zijn online apotheken 'booming business'. Zo boekte DocMorris tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 291 miljoen euro, terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar 210 miljoen euro was, klinkt het.

Volgens Jo De Wolf, CEO van Montea, geeft de Belg vandaag nog de voorkeur aan de expertise en vertrouwelijkheid van zijn apotheker. 'Maar daar komt stilaan verandering in. Zo bestellen steeds meer chronische patiënten - die altijd dezelfde medicatie nodig hebben - vandaag reeds hun producten online. Maar ook andere patiënten beginnen al online geneesmiddelen te bestellen', zegt hij.

De site ligt vlakbij het drielandenpunt met België en Duitsland. Het distributiecentrum wordt volgens Montea het op één na grootste in Europa en zal zowat 80.000 medicijnen per dag kunnen versturen, drie keer meer dan vandaag. De vastgoedgroep blijft eigenaar van de site en verhuurt het complex voor vijftien jaar aan DocMorris. Volgens de vastgoedgroep zijn online apotheken 'booming business'. Zo boekte DocMorris tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 291 miljoen euro, terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar 210 miljoen euro was, klinkt het. Volgens Jo De Wolf, CEO van Montea, geeft de Belg vandaag nog de voorkeur aan de expertise en vertrouwelijkheid van zijn apotheker. 'Maar daar komt stilaan verandering in. Zo bestellen steeds meer chronische patiënten - die altijd dezelfde medicatie nodig hebben - vandaag reeds hun producten online. Maar ook andere patiënten beginnen al online geneesmiddelen te bestellen', zegt hij.