Denis Knoops heeft er een carrière van 25 jaar opzitten bij Delhaize, maar ook de nieuwe CEO Xavier Piesvaux kent het huis. Hij komt over van Walmart East Canada, maar daarvoor bekleedde hij tien jaar lang de functie van CEO bij de Roemeense retailer Mega Image, een voormalige dochter van Delhaize en nu onderdeel van Ahold Delhaize. Onder Piesvaux groeide de keten uit van 14 winkels in 2006 tot bijna 500 bij zijn vertrek in 2015.

De vervanging van Knoops door Piesvaux is niet de enige verandering bij de supermarktgroep. Wouter Kolk, de grote baas van Albert Heijn, wordt per direct operationeel directeur van Nederland en België. Het gaat om een volledig nieuwe functie. De nieuwe CEO van Delhaize zal dus moeten rapporteren aan Kolk.

Op termijn, vanaf 2019, wordt Kolk benoemd tot operationeel directeur voor heel Europa en Indonesië. Hij zal dan Pierre Bouchut vervangen, die in 2018 op pensioen gaat. Het is de bedoeling dat de Albert Heijn-topman de 'best-practises' van Nederland in België gaat omzetten, klinkt het bij Ahold Delhaize.

Delhaize is al een tijd het zorgenkind van de fusiegroep. Terwijl Ahold Delhaize het goed doet in de VS en Nederland, blijft de groep in België ter plaatse trappelen. Vooral in de eigen winkels gaan klanten met minder boodschappen naar huis. In het tweede kwartaal daalde de winstmarge met 0,4 procentpunt naar 2,5 procent.

Denis Knoops heeft er een carrière van 25 jaar opzitten bij Delhaize, maar ook de nieuwe CEO Xavier Piesvaux kent het huis. Hij komt over van Walmart East Canada, maar daarvoor bekleedde hij tien jaar lang de functie van CEO bij de Roemeense retailer Mega Image, een voormalige dochter van Delhaize en nu onderdeel van Ahold Delhaize. Onder Piesvaux groeide de keten uit van 14 winkels in 2006 tot bijna 500 bij zijn vertrek in 2015. De vervanging van Knoops door Piesvaux is niet de enige verandering bij de supermarktgroep. Wouter Kolk, de grote baas van Albert Heijn, wordt per direct operationeel directeur van Nederland en België. Het gaat om een volledig nieuwe functie. De nieuwe CEO van Delhaize zal dus moeten rapporteren aan Kolk. Op termijn, vanaf 2019, wordt Kolk benoemd tot operationeel directeur voor heel Europa en Indonesië. Hij zal dan Pierre Bouchut vervangen, die in 2018 op pensioen gaat. Het is de bedoeling dat de Albert Heijn-topman de 'best-practises' van Nederland in België gaat omzetten, klinkt het bij Ahold Delhaize. Delhaize is al een tijd het zorgenkind van de fusiegroep. Terwijl Ahold Delhaize het goed doet in de VS en Nederland, blijft de groep in België ter plaatse trappelen. Vooral in de eigen winkels gaan klanten met minder boodschappen naar huis. In het tweede kwartaal daalde de winstmarge met 0,4 procentpunt naar 2,5 procent.