De conjunctuurbarometer van de NBB staat in april op 2,8 punten, of 3,4 punten lager dan in maart. Vooral in de bouwsector en de dienstverlening aan bedrijven neemt het vertrouwen af, maar ook in de verwerkende nijverheid en de handel taant het optimisme.

In de handel, waar het vertrouwen in maart al daalde, blijft de afname beperkt. De verwerkende nijverheid behoudt ondanks het toenemende pessimisme een stevige activiteit: de seizoensgezuiverde bezettingsgraad van het productievermogen steeg opnieuw naar 81,2 procent, tegenover 80 procent drie maanden eerder.

De algemeen synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend weerspiegelt, blijft wel opwaarts gericht..

De conjunctuurbarometer van de NBB staat in april op 2,8 punten, of 3,4 punten lager dan in maart. Vooral in de bouwsector en de dienstverlening aan bedrijven neemt het vertrouwen af, maar ook in de verwerkende nijverheid en de handel taant het optimisme.In de handel, waar het vertrouwen in maart al daalde, blijft de afname beperkt. De verwerkende nijverheid behoudt ondanks het toenemende pessimisme een stevige activiteit: de seizoensgezuiverde bezettingsgraad van het productievermogen steeg opnieuw naar 81,2 procent, tegenover 80 procent drie maanden eerder. De algemeen synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend weerspiegelt, blijft wel opwaarts gericht..