De Belgische handelsbalans is in juni verdergegaan op het positieve elan dat een maand eerder werd ingezet. Er werd een overschot opgetekend van 619,3 miljoen euro, vooral dankzij een stijging van de uitvoer. Dat lijkt bij een snelle raming van de Nationale Bank (NBB).

Het gaat om het grootste overschot sinds september 2010, toen een overschot van 657,7 miljoen euro geboekt werd. De waarde van de uitvoer wordt in juni geraamd op 21,1 miljard euro, een stijging met 3,2 procent in vergelijking met juni 2012. De invoer kende dan weer een afname met 0,7 procent, tot 20,5 miljard euro. Daarmee boekt België voor de tweede maand op rij een handelsoverschot.

In mei was de Belgische handelsbalans voor het eerst in tien maanden uit de rode cijfers gekropen. De Nationale Bank heeft dat overschot voor mei ondertussen wel sterk naar beneden moeten bijstellen, tot 66,5 miljoen euro. Vorige maand werd nog uitgegaan van een positief saldo van ongeveer 400 miljoen euro voor mei 2013. (Belga/SD)


De Belgische handelsbalans is in juni verdergegaan op het positieve elan dat een maand eerder werd ingezet. Er werd een overschot opgetekend van 619,3 miljoen euro, vooral dankzij een stijging van de uitvoer. Dat lijkt bij een snelle raming van de Nationale Bank (NBB). Het gaat om het grootste overschot sinds september 2010, toen een overschot van 657,7 miljoen euro geboekt werd. De waarde van de uitvoer wordt in juni geraamd op 21,1 miljard euro, een stijging met 3,2 procent in vergelijking met juni 2012. De invoer kende dan weer een afname met 0,7 procent, tot 20,5 miljard euro. Daarmee boekt België voor de tweede maand op rij een handelsoverschot. In mei was de Belgische handelsbalans voor het eerst in tien maanden uit de rode cijfers gekropen. De Nationale Bank heeft dat overschot voor mei ondertussen wel sterk naar beneden moeten bijstellen, tot 66,5 miljoen euro. Vorige maand werd nog uitgegaan van een positief saldo van ongeveer 400 miljoen euro voor mei 2013. (Belga/SD)