Momenteel is er nog geen definitieve overeenkomst bereikt en er is geen garantie dat de onderhandelingen zullen uitmonden in een transactie tussen beide ondernemingen, aldus nog de groep van ondernemer Hein Deprez.

Greenyard zegt nog zich verzekerd te hebben van voldoende financiering en vertrouwen te hebben in haar vermogen om de transactie af te ronden met een evenwichtige financiering indien er een definitieve overeenkomst zou worden bereikt. De overnameplannen van Greenyard lekten maandag uit. Aan de deal zou een prijskaartje hangen van 2,5 miljard dollar.

Als de overname lukt, wordt Hein Deprez de grootste groente- en fruithandelaar ter wereld. Greenyard zelf is al een van de grootste fruit- en groenteverwerkers van de wereld, en Dole is een van de grootste spelers op de markt van bananen en ananassen.

Het beursgenoteerde Greenyard - in 2015 ontstaan uit een fusie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest - doet zowel in verse groenten en fruit, diepvries, conserven, bereidingen, bloemen en planten en substraten. Het levert onder meer aan de grootste supermarkten van Europa.

Greenyard is met meer dan 9.000 werknemers actief in 25 landen wereldwijd en draait een jaaromzet van ongeveer 4,25 miljard euro. De familie Deprez controleert 49,3 procent van de aandelen, zo blijkt uit de website. Het bedrijf heeft een beurswaarde van 871 miljoen euro.

Dole Food - waarvan de wortels teruggaan tot 1851 in Hawaii - is in handen van de 94-jarige David Murdock. De multinational uit Californië is actief in de productie en distributie van fruit en groenten en is een belangrijke producent van voorverpakte salades. Dole Food is goed voor een omzet van 4,51 miljard dollar.

Momenteel is er nog geen definitieve overeenkomst bereikt en er is geen garantie dat de onderhandelingen zullen uitmonden in een transactie tussen beide ondernemingen, aldus nog de groep van ondernemer Hein Deprez. Greenyard zegt nog zich verzekerd te hebben van voldoende financiering en vertrouwen te hebben in haar vermogen om de transactie af te ronden met een evenwichtige financiering indien er een definitieve overeenkomst zou worden bereikt. De overnameplannen van Greenyard lekten maandag uit. Aan de deal zou een prijskaartje hangen van 2,5 miljard dollar. Als de overname lukt, wordt Hein Deprez de grootste groente- en fruithandelaar ter wereld. Greenyard zelf is al een van de grootste fruit- en groenteverwerkers van de wereld, en Dole is een van de grootste spelers op de markt van bananen en ananassen. Het beursgenoteerde Greenyard - in 2015 ontstaan uit een fusie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest - doet zowel in verse groenten en fruit, diepvries, conserven, bereidingen, bloemen en planten en substraten. Het levert onder meer aan de grootste supermarkten van Europa. Greenyard is met meer dan 9.000 werknemers actief in 25 landen wereldwijd en draait een jaaromzet van ongeveer 4,25 miljard euro. De familie Deprez controleert 49,3 procent van de aandelen, zo blijkt uit de website. Het bedrijf heeft een beurswaarde van 871 miljoen euro. Dole Food - waarvan de wortels teruggaan tot 1851 in Hawaii - is in handen van de 94-jarige David Murdock. De multinational uit Californië is actief in de productie en distributie van fruit en groenten en is een belangrijke producent van voorverpakte salades. Dole Food is goed voor een omzet van 4,51 miljard dollar.