Het nieuwe gezondheidscomplex telt 500 bedden en heeft een totale oppervlakte van 80.000 vierkante meter. Het ziekenhuis werd gebouwd in een spectaculair korte periode van slechts 13 maanden, waarvan 3 maanden voor ontwerp en 10 maanden voor het bouwen zelf.

De Vietnamese Vingroup, de bouwheer, wil met dit ziekenhuis topzorg aanbieden in het noorden van Vietnam. De regio is verstoken van goeie ziekenhuizen waardoor veel Vietnamezen naar naburige landen in Zuid-Oost Azië trekken voor medische zorgen.

Dankzij deze investering van Vingroup kan de lokale bevolking nu verzorgd worden met high-tech apparatuur in een modern, functioneel ziekenhuis, bijgestaan door een goed opgeleid medisch corps.

Het Belgische VK, opgericht door de familie Van Kerckhove, is een ingenieurs- en architectenbureau dat gebouwen ontwerpt. Het accent ligt op de gezondheidssector en op de kantorenmarkt. Na de ontwerp- en de studiefase, werkt VK "tot de finish" samen met bouwfirma's. Ook in Vietnam werd dit procedé met succes toegepast. In Vietnam is het de eerste referentie die VK op zijn naam mag schrijven. Eind 2011 sleepte VK met het innoverend en duurzaam concept voor het Binh Chanh Pediatric Hospital in Ho Chi Minh City al de prestigieuze "World Architecture Festival Award" in de categorie "Future Health" in de wacht. Het bedrijf heeft inmiddels ook een eigen kantoor geopend in Hanoi. Eerder deed het dit ook al in Astana (Kazachstan) en in Sint-Petersburg (Rusland). In eigen land heeft de groep vijf kantoren, netjes gespreid over Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

VK, gesticht in 1952, telt ruim 200 medewerkers en is goed voor een jaaromzet van om en bij de 22 miljoen euro. Het aandeel van het buitenland wordt belangrijker en belangrijker. (KC)

Het nieuwe gezondheidscomplex telt 500 bedden en heeft een totale oppervlakte van 80.000 vierkante meter. Het ziekenhuis werd gebouwd in een spectaculair korte periode van slechts 13 maanden, waarvan 3 maanden voor ontwerp en 10 maanden voor het bouwen zelf. De Vietnamese Vingroup, de bouwheer, wil met dit ziekenhuis topzorg aanbieden in het noorden van Vietnam. De regio is verstoken van goeie ziekenhuizen waardoor veel Vietnamezen naar naburige landen in Zuid-Oost Azië trekken voor medische zorgen.Dankzij deze investering van Vingroup kan de lokale bevolking nu verzorgd worden met high-tech apparatuur in een modern, functioneel ziekenhuis, bijgestaan door een goed opgeleid medisch corps. Het Belgische VK, opgericht door de familie Van Kerckhove, is een ingenieurs- en architectenbureau dat gebouwen ontwerpt. Het accent ligt op de gezondheidssector en op de kantorenmarkt. Na de ontwerp- en de studiefase, werkt VK "tot de finish" samen met bouwfirma's. Ook in Vietnam werd dit procedé met succes toegepast. In Vietnam is het de eerste referentie die VK op zijn naam mag schrijven. Eind 2011 sleepte VK met het innoverend en duurzaam concept voor het Binh Chanh Pediatric Hospital in Ho Chi Minh City al de prestigieuze "World Architecture Festival Award" in de categorie "Future Health" in de wacht. Het bedrijf heeft inmiddels ook een eigen kantoor geopend in Hanoi. Eerder deed het dit ook al in Astana (Kazachstan) en in Sint-Petersburg (Rusland). In eigen land heeft de groep vijf kantoren, netjes gespreid over Vlaanderen, Brussel en Wallonië. VK, gesticht in 1952, telt ruim 200 medewerkers en is goed voor een jaaromzet van om en bij de 22 miljoen euro. Het aandeel van het buitenland wordt belangrijker en belangrijker. (KC)